Конкурс за студентске стипендије

Самоуправа Срба у Мађарској расписује конкурс за доделу стипендија за редовне студенте славистике у Будимпешти и Сегедину, као и за редовне студенте Више школе за учитеље и васпитаче српског смера у Будимпешти. Рок за предају пријава је 4. фебруар 2013. године.

Самоуправа Срба у Мађарској расписује конкурс за доделу стипендија за редовне студенте славистике на Катедри за словенске и балтичке језике при Универзитету Лоранд Етвеш у Будимпешти, за студенте славистике на катедри за словенске и балтичке језике при Универзитету у Сегедину, затим за редовне студенте Више школе за учитеље и васпитаче српског смера при Универзитету Лоранд Етвеш у Будимпешти.

На конкурс могу да се пријаве студенти којима је ово прво стицање стручног образовања, тј. први пут су уписани у високообразовну институцију и имају мађарско држављанство.

Детаљни конкурсни услови и поступак вредновања пријава наведени су у Правилнику о Српској стипендији за студенте који је усвојила Скупштина ССМ-а. Правилник се може наћи на интернет страници Самоуправе Срба у Мађарској.

Пријаву на конкурс могу да поднесу редовни студенти славистичког смера Катедре за словенске и балтичке језике при Универзитету Лоранд Етвеш у Будимпешти, студенти славистике на Катедри за словенске и балтичке језике при Универзитету у Сегедину и редовни студенти Више школе за учитељице и забавиље српског смера при Универзитету Лоранд Етвеш у Будимпешти, који су се први пут уписали у високообразовну институцију, имају мађарско држављанство...

О осталим условима које студенти морају испуњавати за овај конкурс  могу се информисати на интернет страници Самоуправе Срба у Мађарској.

Рок за предају пријава је 4. фебруар 2013. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи