Српски Новогодишњи концерт у Бечу

"Просвјетин" српски Новогодишњи концерт у Бечу на путу је да прерасте у традицију. У препуној Царској сали (Kaisersaal)13. јануара наступили су млади српски музичари који живе у том граду, а концерту су присуствовали многи угледни гости из Србије и Аустрије.

Tринаестог јануара у организацији СПКД Просвјета одржан је други српски Новогодишњи концерт у Бечу. Царска сала (Kaisersaal) била је испуњена до последњег места. Били су присутни многи угледни гости - свештеници, дипломате, политичари, представници медија, културни и јавни радници, као ичланови и пријатељи СПКД Просвјета Аустрија.

Покровитељ концерта је био Милован Божиновић, амбасадор Републике Србије у Аустрији, који се обратио присутним гостима истичући значај Просвјете, као јединствене српске институције у Бечу, чије деловање има централну улогу у промоцији и очувању српске културе и традиције међу тамошњим Србима, али и аустријским пријатељима.

Након уводних, поздравних речи председника друштва проф. Срђана Мијалковића, наступили су млади, али већ успешни српски музичари из Беча - Јелена Крстић, мецосопран и Александар Јанкеш, саксофониста, као и професори бечког Прејер конзерваторијума Петар Максимовић (виолина), Мирослав Јанкеш (хармоника) и Богдан Каспарев.

Након концерта, гости и пријатељи Просвјете, Српску Нову годину дочекали су у ресторану уз музику уметника који су наступили те вечери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи