Вршчанима СТБ ваучери у петак

Закључно са јучерашњим даном, најугроженији грађани су могли да се пријаве за ваучере помоћу којих могу да добију сет топ боксове који су им неопходни за прелазак на дигитални сигнал. У ресорном министарству објашњавају да ће уз ваучере, грађани добијати и списак продавница у којима могу да подигну уређаје.

Према подацима са којима располаже ресорно министарство за ваучере се пријавило 137.774 грађана, док ће прецизне податке министарство имати до краја недеље када буду обрађене пријаве за ваучере достављене закључно са крајњим роком који је одређен за 31. март 2015. године.

"Спискови са лицима која су остварила право су већ у ресорном министарству, а већ до краја недеље ће почети подела првих око пет хиљада СТБ уређаја корисницима који се налазе у Вршцу и околини. Ми ћемо им доставити на адресу ваучере које ће искористити у продавницама које подржавају ову шему помоћи. Тренутно на територији Србије постоји око 950 таквих продавница", рекла је у интервјуу за РТС Татјана Матић.

Штампање ваучера је започето истог тренутка када је уредба ступила на снагу.

Вршац је први град у ком ће доћи до искључивања аналогног сигнала. Датум стартовања потпуног дигиталног емитовања на територији општине Вршац је 15. април 2015. године.

Татјана Матић је додала да ће грађани, корисници социјалне помоћи на територији Вршца, добити ваучере већ у петак, 3. априла тако да ће имати довољно времена да преузму уређаје до датума предвиђеног за потпуни прелазак на дигитално емитовање на територији општине Вршац.

"Поједине продавнице су понудиле и бесплатну доставу СТБ уређаја, што мислимо да је јако важно и да ће помоћи да се наши грађани обезбеде са новим уређајима. Ваучери за Вршац ће бити штампани до петка а за друге регионе то ће бити рађено сукцесивно према датумима предвиђеним за прелазак на дигитално емитовање", довршила је Татјана Матић за РТС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару