Читај ми!

Лесковац: Припреме за дигитализацију у јеку

Министарство трговине, туризма и телекомуникација обезбедиће за најугроженије грађане 200.000 уређаја за пријем дигиталног сигнала. Процес дигитализације на подручју целе републике биће завршен средином јуна.

Доласком кабловских оператера све је мање антена на крововима кућа и вишеспратница, а од 15. јуна антена неће бити довољна за добру слику, дигитализација стиже. За оштрију слику Лесковчани се озбиљно припремају, информишу се, разгледају, купују, jедни телевизоре, други сет-топ-бокс уређаје.

"Имамо изузетно велики избор сет-топ-боксова. Сваки од њих је са жигом гаранције који је одобрила Влада Републике Србије", каже Иван Стојковић, продавац.

Најугроженији грађани добиће их бесплатно. У лесковачком Центру за социјални рад готово половина корисника социјалне помоћи и туђе неге захтеве је већ предало. Лако и једноставно, само уз личну карту.

У филијали ПИО фонда са испоставама од 17. новембра прошле године примљено је и обрађено 4.550 пријава за доделу сет-топ-бокс уређаја. Корисницима најнижих пензија који живе сами потребна је изјава два сведока, а то се већ плаћа.

Од 2. марта овера изјава самог код нотара. На шалтерима Градске управе за опште послове за сада кажу немају основа да ова услуга прође без наплате у износу од 840 динара.

"Ми немамо никакво упутство у овом случају да можемо да их ослободимо плаћања републичке административне таксе", рекла је Слађана Недељковић, руководилац Градске управе за опште послове.

Дигитализација грађанима доноси прегршт погодности.

"Неће бити проблема са шуштањем и снегом или немогућношћу гледања неких програма. Осим тога дигитализација доноси двадесетак и више бесплатних програма", рекао је Бранко Гогић, директор ЈП "Емисиона техника и везе".

Повезивање са ТВ пријемником је једноставно, па се без обзира колико на први поглед изгледа компликовано до дигитално оштре слике и тона лако стиже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару