Читај ми!

Стратегија, дигитализација, оглашавање...

Сет медијских закона усвојен прошле године пружа добру основу за дуго очекиване реформе и 2015. година биће кључна за функицонисање медија у Србији, оцењено је на Округлом столу посвећеном стању медијске сцене који је одржан у Медија Центру.

Представљајући извештај "Правни мониторинг медијске сцене у Србији", председник АНЕМ-а Милорад Тадић истакао је да је сада кључно имплементирање усвојених прописа, који предвиђају приватизацију медија и дигитализацију, подсећајући да следи и рад на новој медијској стратегији.

Помоћница министра трговине, туризма и телекомуникаицја Ирини Рељин истакла је да ће дигитализација бити завршена до 17. јуна као што је и прописано и да неће бити померања рокова, износећи податак да сада 93 одсто грађана прима дигитални сигнал.

Најавила је и да ће ускоро бити формиран Колцентар путем којег ће грађани моћи да се информишу о свему што је у вези са процесом дигитализације.

Она је подсетила да је Министарство средствима које је обезбедила држава, као и средствима из ИПА фондова и кредита ЕБРД-а, обновило техничке центре и пријемнике.

Подсетила је да је Влада прошле године усвојила Уредбу на основу које ће се обезбедити бесплатни уређаји, корисницима права на новчану социјалну помоћ, на додатак за помоћ и негу другог лица, као и пензионери који живе сами и имају ниска примања.

Медијски саветник Давор Главаш је, говорећи о проблему нетранспарентног власништва, рекао да није важна само власничка структура, већ се мора знати и "финансијска" структура, као и ко контролише медије, додајући да је проблем и недостатак саморегулације.

Због тога, како је додао, требало би да постоји листа највећих оглашивача која би била доступна јавности.

Представљена публикација део је пројекта "Правни мониторинг медијске сцене у Србији" који спроводи Агеција независних електронских медија који има за циљ јачање капацитета новинара и медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару