Читај ми!

У Београду отворен Телфор 2014

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић отворила је данас 22. Форум телекомуникација (Телфор) у Сава центру у организацији Друштва за телекомуникације, Електротехничког факултета Универзитета у Београду и IEEE Communications Society – Serbia and Montenegro Chapter.

„Стимулишући раст економије кроз нове сервисе и отвореност за инвестиције, информационo-комуникационе технологије стварају услове за отварање нових радних места, повећавају продуктивност постојећих процеса рада, прихода и брзину поврата инвестиција", рекла је државна секретарка.

Телфор је међународни годишњи скуп стручњака који раде у области телекомуникација и информационих технологија. У току трајања конференције организован је низ сесија у оквиру којих су се разматрала и промовисала релевантна питања у области телекомуникација и информационих технологија: техничка, развојна, регулаторна и економска, питања производње опреме, услуга, сервиса и функционисања система.

Матићева је нагласила да је један од главних приоритета у раду Министарства даљи развој електронских комуникација као и употреба нових технологија и сервиса.

Телфор окупља неколико десетина међународних и домаћих компанија које су на различите начине укључене у рад Телфора. У оквиру Телфора додељене су и награде: Илија Стојановић - за најбољи научни рад и за најбоље студентске радове, Блажо Мирчевски - за најбољи рад младог аутора.

„Данашња економија води се стварањем нематеријалне имовине, као што су знање и информације. Нова економија и нове технологије су нераскидиво повезане и чине једну целину, која је основа успешног функционисања и развоја свих учесника у пословној активности.", нагласила је Татјана Матић.

На конференцији која траје до 27. новембра 2014. године очекује се учешће преко 2000 посетилаца, а биће презентовано између 300-500 рецензованих радова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару