Читај ми!

Министарство регистровало жиг гаранције

У оквиру процеса дигитализације, Министарство трговине, туризма и телекомуникација је регистровало жиг гаранције „дигитал ТВ“. Уколико сет-топ-бокс (СТБ) или телевизор испуњава техничке захтеве одређене Општим актом о жигу гаранције „дигитал ТВ“, може бити означен овим жигом.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је утврдило процедуру за произвођаче, заступнике, увознике или продавце уређаја за пријем који желе да користе жиг гаранције. На овај начин, обезбеђено је да жигом гаранције могу бити обележени само пријемници дигиталног телевизијског програма погодни за пријем дигиталног земаљског телевизијског сигнала емитованог у Републици Србији.

Произвођач, заступник, увозник или продавац пријемника дигиталног ТВ сигнала, регистрован на територији Републике Србије, даје Министарству изјаву под пуном материјалном и кривичном одговорношћу да пријемник који означава жигом гаранције испуњава услове из Општег акта. Изјава се даје на Обрасцу испуњености услова за жиг гаранције ,,digital TV". Уз попуњен Образац се прилаже техничка документација из које произилази испуњеност услова. Произвођачу, заступнику, увознику или продавцу пријемника дигиталног ТВ сигнала који је испунио услове из Општег акта, Министарство обезбеђује приступ електронском документу са графичким приказом жига.

Заступник, увозник или продавац пријемника дигиталног ТВ сигнала је дужан да достави и писану изјаву произвођача пријемника о сагласности за употребу жига гаранције.

Министарство на страници на Интернету www.digitalizacija.info објављује и ажурира списак пријемника дигиталног ТВ сигнала који имају право да буду означени жигом гаранције.

У оквиру процедуре за добијање дозволе за коришћење жига гаранције „digital TV" неопходно је доставити:

1. Попуњен Образац испуњености услова за жиг гаранције ,,digitаl ТV";
2. Одговарајућу техничку документацију из које произилази испуњеност услова из Општег акта о жигу гаранције;
3. Писану изјаву произвођача пријемника о сагласности за употребу жига гаранције, у случају да захтев подноси заступник, увозник или продавац пријемника дигиталног ТВ сигнала;

на адресу:

Министарство трговине, туризма и телекомуникација
Сектор за електронске комуникације и поштански саобраћај
Немањина 22-26, 11000 Београд

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару