Читај ми!

Матић: Дигитализација пре јуна 2015.

Процес дигитализације биће завршен и пре званичног рока који је предвиђен за јун 2015. године, што ће омогућити не само увођење 4Г технологије, већ и директан приход у буџет од неколико десетина милиона евра, рекла је државна секретарка Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Татјана Матић.

Она је у оквиру припремног регионалног састанка Међународне уније за телекомуникације казала да ће дигитализација омогућити увођење широкопојасне мреже, а у буџет ће се од дигиталне дивиденде путем коришћења ослобођеног спектра сливати значајна финансијска средства.

Корисници ће коначно имати прилику да имају већи избор услуга из области електронских комуникација које ће такође подразумевати запошљавање већег броја људи који ће сервисирати све те нове услуге које ће се појавити, казала је државна секретарка Татјана Матић.

Она је додала да ће то на тржишту резултирати већом конкуренцијом, али и нижим ценама.

Према њеним речима, регионални припремни састанак је увод у светску конференцију Међународне уније за телекомуникације (ITU) која се одржава следеће године у марту на којој учествује 191 земља чланица и више од 2.000 експерата из области iнформационих технологија из најразвијенијих земаља света.

"Овде имамо прилику да угостимо више од 40 страних делегација и то ће за Србију бити прилика да одреди своје приоритете, циљеве и задатке када је у питању развој електронских комуникација, широкопојасних мрежа и мобилне телефоније", рекла је она.

Њиховим дефинисањем изборићемо се за подршку земаља у региону за наступ на светској конференцији идуће године.

Заменик генералног секретара Међународне уније за телекомуникације (ITU) Хаолин Жао рекао је да је овај регион показао снажно вођство када је реч о развју области ICT у односу на друге регионе.

Он је додао да се овај регион ипак суочава са великим изазовима као што су тешкоће на телекомуникационом тржишту где је потребно још инвестиција и зато је неоходно да све чланице заједно разговарају о приоритетима, изазовима и стретегијама за будућност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару