Читај ми!

Корак даље – РТС HD програм

Медијски јавни сервис Србије придружио се европским јавним сервисима који емитују програмске садржаје у HD технологији. ТВ пријемници са ознаком Full HD чија је резолуција слике 1920 x 1080 пиксела, права су одлука ако желите да уживате у програмској понуди РТС HD програма.

Велико интересовање гледалаца за директне преносе спортских догађаја у HD резолуцији слике и 5.1 тону био је повод да на овом програму емитујемо и друге директне телевизијске преносе. Захваљујући овом техничко-технолошком и програмском унапређењу, Медијски јавни сервис Србије је лидер у региону у примени нових технологија.

У протеклом периоду гледаоци су могли да прате директне телевизијске преносе такмичења за песму Евровизије, претходно Беосонг, војне параде у Москви и Крушевцу, сахране посмртних остатака породице Карађорђевић, обележавање 1700. година Миланског едикта, свечано отварање 41. Међународног филмског фестивала ФЕСТ 2013, шоу Ја имам таленат, Солистички концерт Немање Радуловића, Концерт хора Сретењског манастира из Руске Федерације, Новогодишњи концерт Симфонијског оркестра и хора РТС-а и Новогодишњи концерт из Беча. На РТС HD програму емитујемо уживо и џез концерте из Студија 6 Радио Београда.

Програмски, РТС HD представља комбинацију РТС1 и директних преноса спортских догађаја и других манифестација који су у HD технологији, a који се емитују у резолуцији 1080i и формату слике 16:9.

HD програми сада су доступни на земаљским дигиталним мрежама у више од двадесет земаља Европе (у поређењу са три мреже, колико је било крајем 2009. године). Овај тренд у новим технологијама прате и јавни сервиси у овом делу Европе. Већина њих су у своју понуду уврстили програме који се емитују у високој дефиницији. Тако се јавним сервисима из Грчке, Румуније, Аустрије, Италије, Словеније, Мађарске и Македоније прудружила Радио-телевизија Србије са РТС HD програмом.

РТС HD програм доступан је у Иницијалној DVB-Т2 мрежи преко 15 предајничких локација, а домаћинствима се дистрибуира и кроз мреже највећих кабловских и IPTV оператера.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару