Читај ми!

Београд по други пут домаћин МВТ

Сутра у Београду почиње редован дводневни скуп радиодифузних организација и регулаторних агенција из региона, као и произвођача опреме за радио-дифузију чији је домаћин ЈП Емисиона техника и везе. Скупу ће присуствовати и специјални гости из међународних институција EBU, ITU, BNE.

Домаћин MBT (Meeting of regional Broadcasting organizations and transmitting equipment manufacturers) скупа сваке године је друга земља из региона, и данас та традиција траје већ пуну деценију. Прави куриозитет јесте и чињеница да је Србија ове године прва земља која скуп организује по други пут.

Имајући у виду чињеницу да се Србија налази усред процеса дигитализације, ова конференција је од посебног значаја јер смо у прилици да разменимо искуства са онима који су тај процес већ прошли. Посебан део конференције посвећен је будућности земаљске радиодифузије, о чему ће говорити представници међународних и домаћих институција, а говориће се и о плановима за будућност кроз званичне презентације на самој конференцији, на пратећој изложби опреме, али и кроз неформална дружења.

О значају и нивоу конференције говори и чињеница да су учешће у раду конференције прихватили Бен Ба, Шеф одсека за публикацију и регулацију фреквенција земаљских служби у Међународној унији за телекомуникације, Ливен Вермеле технички директор Европске уније за радиодифузију, а говориће и представници Министарстав за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације, РАТЕЛ-а, ЕТВ-а и Електротехничког факултета из Београда.

И ове године очекују се представници радиодифузних и регулаторних организација следећих земаља: Србије, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније, Италије, Румуније, Аустрије, Бугарске и Мађарске. Када је реч о произвођачима опреме за радио-дифузију, они практично долазе из целог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару