Читај ми!

Ускоро проширење Иницијалне мреже?

Предлог проширења постојеће Иницијалне мреже, дефинисан је Анексом 4 који је део нацрта Правилникa о измени Правилника о утврђивању Плана расподеле фреквенција/локација за земаљске аналогне FM и TV радиодифузне станице за територију Републике Србије. Након завршетка јавне консултације, документ ће се проследити надлежном Министарству, а потом и Влади РС која доноси одлуку о усвајању, наводи се у саопштењу ЈП ЕТВ.

Услучају позитивног исхода, следи објављивање у Службеном гласнику, израда техничке документације од стране ЈП Емисиона техника и везе у циљу добијања појединачних дозвола за коришћење радио фреквенција на 27 локација, монтажа и пуштање у рад емисионих уређаја. У оптималном случају, проширење Иницијалне мреже не може уследити одмах јер је условљено наведеним административним поступцима који се морају испоштовати. Овде можете погледати распоред ТВ канала и преглед локација са којих ће се емитовати DVB-T2 сигнал, a такође и да је уместо досадашњих 15 локација, испланирано 35, при чему су одређени локалитети значајно појачани у погледу снаге и праваца максималног зрачења, наводи се у саопштењу ЈП Емисиона техника и везе.

Нове локације су Београд - Канарево Брдо, Београд - Крњача, Бесна Кобила, Врање - Свети Илија, Маљен, Јастребац - Поглед, Кикинда - Телеком, Копаоник - Гобеља, Ариље - Клик, Ивањица - Божац, Бајина Башта - Ослуша, Нова Варош - Цветњак, Пријепоље - Кошевине, Пријепоље - Сријетежи (Вакуф), Сјеница - Радишића Брдо, Торник, Јагодина - Црни Врх, Крагујевац, Рудник - Велики Штурац (Цвијићев Врх) и Пирот - Црни Врх.

Приликом анализе емисионих параметара, за поједине локације нису могли бити усаглашени бољи параметри, тако да су на седам постојећих локација: Ваљево - Пећина (Промаја), Рашка - Градац, Нови Пазар - Шутеновац, Ужице - Забучје, Прибој - Бић, Суботица - Црвено Село и Вршац - Вршачки Брег, задржане потпуно исте перформансе као и до сада.

На емисионим локацијама Авала, Београд - Стојичино Брдо, Лозница - Гучево, Црвени Чот (Фрушка Гора), Врњачка Бања - Гоч, Овчар, значајно су побољшани емисиони параметри, док је на локацији Ниш - Горица (Апеловац) редукована ефективно израчена снага, јер ће се Ниш покривати сигналом и са Јастрепца.

Једна локација - Београд - Кошутњак ће бити искључена, јер је служила само у експерименталне сврхе, а покривање са ње биће надомештено снажним предајницима са Авале и Црвеног Чота, наводи се у саопштењу ЈП ЕТВ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару