Читај ми!

Консулатације о процесу дигитализације

Министар културе и информисања Братислав Петковић на консултативном састанку посвећеном процесу дигитализације телевизије рекао је да је Министарство припремило реформу медијског законодавства, да је јавна расправа о Нацрту закона о јавном информисању и медијима завршена, а да ће суду јавности ових дана бити доступан и Нацрт закона о електронским медијима.

„Овај закон садржи правила будуће дигиталне ере, којима су јасно дефинисане улоге свих пружалаца медијских услуга телевизије, садашњих емитера, оператора земаљске дигиталне мреже - Јавног предузећа: „Емисиона техника и везе", регулаторних тела у области електронских медија и комуникација и државних органа", рекао је министар културе и информисања.

Посебно је указао на чињеницу да дигитално емитовање ствара услове за примену могућег новог модела задовољавања потреба грађана у регионалним и локалним телевизијским програмима јавног сервиса, као и да се Законом гарантују стечена права свих садашњих емитера, јавних и комерцијалних, и стварају основе за разне видове државне помоћи у савладавању тешкоћа прелазног периода.

Министар културе том приликом захвалило се свим организацијама и појединцима, посебно домаћину састанка ОЕБС-у и мисији Европске уније, који су, у кратком временском периоду, креативно допринели да дођемо до најбољих решења.

„Прелазак са аналогног на дигитално емитовање телевизијског програма јесте наша међународна обавеза, али, много више, наша насушна потреба. Највећу корист имаће наши грађани јер ће, преко својих кућних антена, добити бесплатан пријем програма свих домаћих - јавних и комерцијалних, националних и регионалних станица", рекао је на крају излагања Петковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару