Читај ми!

Корак ка потпуном преласку на ДТВ

Поводом годишњице пуштања у рад Иницијалне DVB-T2 мреже (21. марта), Републичка агенција за електронске комуникације (РАТЕЛ) објавила је јавне консултације о нацрту Правилникa о измени Правилника о утврђивању Плана расподеле фреквенција/локација за земаљске аналогне FM и TV радиодифузне станице за територију Републике Србије.

Овај нацрт Правилника посебно обраћа пажњу на Анекс 4 који се односи на план расподеле фреквенција/локација за потребе формирања Иницијалне мреже за тестирање емитовања дигиталног телевизијског сигнала. У њему су уписани UHF канали које јсу ранији били додељени телевизији "Авала", а очекује се да ће планиране ефективне снаге зрачења бити довољне за квалитетно покривање и опслуживање планираних зона на територији већ одређених локација и у одређеном временском периоду, без значајнијих сметњи.

ЈП "Емисиона техника и везе" објавило је саопштење у новембру прошле године да уколико се UHF канали које је користила „ТВ Авала" буду користили за потребе оснивања Иницијалне мреже за тестирање емитовања дигиталног телевизијског сигнала, постојећа опрема би се врло брзо прилагодила новонасталој ситуацији ради емитовања са свих локација које је већ користила „ТВ Авала". На овај начин ће се, уз неколико додатних локација, обезбедити могућност да око 90 одсто становништва Србије прими дигитлани сигнал и тако ће бити створени предуслови за потпуни прелазак на дигитално емитовање у благовременом року у односу на међународно прихваћену обавезу Србије, наводи се у саопштењу ЈП ЕТВ.

Иначе, Јавне консултације о нацрту Правилникa о измени Правилника о утврђивању Плана расподеле фреквенција /локација за терестричке аналогне FM и TV радиодифузне станице за територију Републике Србије су у складу са Члановима 34, 35. и 36. Закона о електронским комуникацијама, и објавила их је Републичка агенција за електронске комуникације (РАТЕЛ) која је позвала стручну и ширу јавност да у оквиру јавних консултација дају своје мишљење.

Датум завршетка јавних консултација је 5. април 2013, а рок за достављање предлога је 15 радних дана од дана почетка јавних консултација. Мишљења поднета у оквиру јавних консултација објављиваће се на интернет страници Републичке агенције за електронске комуникације, изузев анекса са поверљивим подацима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару