Читај ми!

DTH једно од решења

Сателитско емитовање телевизијског програма је важна услуга у процесу дигитализације јер сателит може да покрије целу територију државе и самим тим ефикасно допринесе осталој земаљској инфраструктури.

Директор продаје за централну и источну Европу SES ASTRA, Лесзек Бујак, изјавио је за Танјуг да ова компанија пружа примамљиве ТВ услуге тржиштима, обухватајући ТВ канале високе резолуције и велики број некодираних канала.

SES је почео са дистрибуцијом ТВ канала пре 25 година. Тренутно, компанија преноси 5.500 ТВ канала, обухватајући 1.400 HD канала (350 HD канала у Европи), наводи Бујак.

Он је додао да компанија поседује 52 сателита и покрива готово 90 одсто светске популације.

''ASTRA сателите производе одабрани произвођачи према највишим индустријским стандардима како би изашли у сусрет захтевима емитера'', казао је он, и додао да је животни век сателита 15 година.

Како је објаснио, техничка доступност сателитског сигнала је на нивоу вишем од 99,99 одсто.

''SES пружа услуге за 44 DTH платформе широм света у сарадњи са европским емитерима као што су Би-Скај-Би у Великој Британији, Канал плус Група, Скај Дојчланд у Немачкој, Скајлинк и CS Link у Чешкој и Словачкој (обе платформе тренутно припадају компанији М7)", изјавио је Бујак.

У Србији, Радио-телевизија Србије емитује програм преко ASTRA сателита, додао је он.

"Осим ТВ услуга, SES такође обезбеђује интернет преко сателита на целој територији коју покрива сателит, пре свега имајући у виду кориснике који се налазе ван земаљске широкопојасне инфраструктуре", рекао је Бујак.

SES ASTRA има тим људи који ради на новитетима и блиско сарађује са произвођачима опреме, са телима за стандардизацију, и тај тим такође ради на спецификацијама нових услуга које би биле атрактивне за тржиште.

Пример таквих услуга је технологија SAT IP, решење које људима омогућава да преко уређаја, као што су паметни телефони, таблети или рачунари, могу лако да гледају квалитетан телевизијски програм преузет преко сателита, објаснио је Бујак.

''Све што је потребно јесте да се инсталира апликација на уређај да би се гледали сателитски канали'', додао је он.

Бујак је казао и да компанија ради на развоју 4К технологије, која повећава квалитет HD канала и омогућава квалитетну слику на телевизорим величине око 100 инча, и идеална је на пример за спортске догађаје, где је важно видети детаље сваког покрета.

"Имамо у плану да будемо близу локалним емитерима, медијима и телекомуникационим компанијама, да сарађујемо и делимо искуство које смо стекли на другим тржиштима", рекао је Бујак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару