Читај ми!

РТС Дигитал - пета година емитовања

Идући у сусрет технологијама будућности, Радио-телевизија Србије већ четири године емитује дигитални програм културе и уметности. РТС Дигитал приказује врхунске програме највећих светских продукцијских кућа и РТС-а, којима свакако подиже стандард телевизијске услуге. У пету годину емитовања РТС Дигитал улази са новим премијерним програмом и својим гледаоцима наставља да емитује музичке, филмске и документарне програме изузетног квалитета.

Тим који уређује дигитални програм од првог дана имао је одговорност и обавезу да поведе гледаоце у будућност.

"Када у старту поставимо пред себе један висок циљ, када се определимо за високе стандарде, када имамо увид у могућности, али и када имамо добро осмишљене и дефинисане жеље и планове, немогуће је не постићи успех и мислим да смо то учинили за ове четири године", рекла је Татјана Ћитић одговорни уредник Редакције дигиталног програма РТС.

Иако је конципиран као елитни, дигитални програм РТС-а привукао је разноврсну популацију.

"Наши гледаоци, којих је ове године двоструко више него претходне, гледали су култне филмове светске кинематографије које потписују синеасти попут Шаброла, Трифоа, Годара, Блијеа, Шахназарова и Формана . Гледали су сјајне екранизације Мопасанових прича, документарце о Виму Вендерсу, Кену Лоучу, Лукасу, Карпентеру, Клинту Иствуду и бројним светским глумачким звездама", рекла је Горица Зарић Јовановић, уредник у Редакцији дигиталног програма.

У прве две године РТС Дигитал није имао емисије из своје продукције, али данас се поноси својим серијалом визуелизације тонских записа Радио Београда, екранизацијом Андрићевих Знакова поред пута, уметничким портретима.

"Почетак је био препун ишчекивања. Ушли смо у архиву Телевизије Београд да нађемо најбоље емисије које би наши гледаоци требали поново да виде. Направили смо контакте са светским дистрибутерима да изаберемо најбоље концерте, филхармоније, симфонијске оркестре, џез и класичне фестивале, извођаче и диригенте који неизоставно морају бити представљени нашим гледаоцима", рекла је Ана Милићевић, уредник у Редакцији дигиталног програма.

У пету годину РТС Дигитал улази са премијерним програмом и своје гледаоце уводи у креативне просторе Дизајна, Уметности и мита, Архитектуре, Скривеног живота уметничких дела и Блага из прошлости.

"Идвојио бих Скривени живот уметничких дела неколико светски познатих сликара. У музеју Лувр су се окупили светски познати стручњаци који анализирају не уметничку вредност, него у ствари живот који су живели и који живе та уметничка дела", рекао је Синиша Алексић, уредник у Редакцији дигиталног програма.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару