Читај ми!

Олимпијске игре и на РТС HD

Ширење доступности РТС HD програма обрадоваће љубитеље спорта и нових технологија. Због великог интересовања гледалаца Радио-телевизија Србије настојала је да овај програм учини доступнијим.До сада се могао пратити само ако домаћинство поседује адекватну DVB-Т2 опрему за пријем дигиталног сигнала, а од сада је доступан и корисницима OPEN IPTV HD пакета Телекома, D3 старт пакета SBB-а, Орион Телекома, САТ ТРАКТ-а, Радијус Вектора, TELEMARK SYSTEMS-a и AVcom-a. Подсећамо, HD програм Радио-телевизије Србије у овој развојној фази представља комбинацију РТС1 са директним преносима спорских догађаја који су у HD технологији.

РТС HD програм налази се у понуди OPEN IPTV-а Телекома Србије у оквиру HD пакета на каналу 740. Поред споменутог пакета Телекома Србије, РТС HD се дистрибуира и кроз кабловску мрежу САТ-ТРАКТ-а у више од двадесет градова широм Војводине, као и у кабловској мрежи TELEMARK SYSTEMS-a у неколико градова западне Србије. Осим наведеног, овај програм се налази и у D3 старт пакету SBB-а на позицијама 122 и 218, као и Орион Телекома, на позицији 79, за све кориснике који имају проток интернета већи од 8 мегабита. Спортске догађаје у HD технологији преко кабловског оператера Радијус Вектор могу да приме, на позицији 1000, сви корисници, па и они који поседују телевизор који има интегрисан MPEG-4, DVB-C тјунер, а који не користе неки од пакета дигиталне ТВ. Од скоро се РТС HD програм дистрибуира и кроз кабловску мрежу AVcom-a.

Корисници наведених пакета моћи ће да прате Олимпијске игре, као и све друге спортске преносе у слици високе резолуције на РТС HD програму.

РТС понуду својих канала, укључујући и канал РТС HD, обезбеђује операторима без надокнаде. Напомињемо да се канали РТС налазе у понуди ових оператора у оквиру комерцијалних пакета, према условима и ценама који су доступни на њиховим интернет страницама. Претплата на ове пакете не ослобађа кориснике обавезе плаћања радио-телевизијске претплате, у складу са Законом о радиодифузији.

Подсећамо, да бисте пратили РТС HD програм који се емитује у Иницијалној DVB-Т2 мрежи потребно је да примате сигнал са неке од 15 предајничких локација помоћу спољне антене и да поседујете Full HD плазма или LCD телевизор и DVB-T2 MPEG-4 декодер.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару