Читај ми!

Промоција дигитализације

Министарство културе, информисања и информационог друштва је објављивањем сајта digitalizacija.info почело обавештавање грађана о процесу дигитализације. Према најави током 2012. грађанима би требао да буде доступан и кол центар за одговоре на сва питања која се тичу преласка са аналогног на дигитално емитовање програма, а девет месеци пре коначног гашења аналогних предајника по регионима биће интензивирана промотивна кампања.

Прелазак на дигиталну телевизију је процес искључивања старог аналогног телевизијског сигнала и његова замена новим дигиталним сигналом. Сам процес преласка на дигиталну телевизију зависиће од места где живите с обзиром на то да ће се одвијати по регионима. Датум искључивања старог ТВ сигнала и преласка на дигиталну телевизију биће најављен девет месеци унапред, а гледаоци ће добити више информација како се датум буде приближавао.

На сајту се налазе информације које посетиоцима дају одговоре на питања како да се припреме за прелазак на дигитални пријем телевизијског сигнала, као и информације о томе које уређаје ће морати да купе. Ту су и одговори на најчешћа питања, оквирне цене уређаја за дигитални пријем телевизијског сигнала и објашњења најчешћих појмова из области дигиталне телевизије.

Како се наводи на сајту Министарство сарађује са представницима малопродаје на изради логоа који ће бити представљен 2012. године. Док се не изради лого такви уређаји могу да се препознају уколико на њима постоји ознака „HD built-in". Да би сте били сигурни да ће телевизор радити и после преласка на дигиталну телевизију, у његовој спецификацији треба да буду наведени DVB-T2 и MPEG-4 стандарди.

Када 2012. године почне јавна кампања на националном нивоу, почеће са радом и кол-центар који ће одговарати на питања гледалаца о преласку на дигиталну телевизију.

У оквиру секције Помоћ, линкован је сајт Радио-телевизије Србије где се могу наћи опширније информације као и најновије вести о дигиталној телевизији и новим технологијама у земљи и свету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару