Читај ми!

На путу дигитализације

У интервјуу за портал Радио-телевизије Србије Асја Рокша Зубчевић из Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине изразила је наду да ће имплементација Стратегије за прелазак на дигитално емитовање ускоро почети да се примењује пошто су већ све припреме завршене, а сам пројекат SEE Digi.TV додатно мотивише да цео процес прође у најбољем могућем реду.

"Са аспекта тренутног стања у Босни и Херцеговини, нама је врло значајно да смо део SEE Digi.TV пројекта, и то првенствено због директне комуникације и сарадње са нашим колегама са којима иначе сарађујемо по различитим основама, а сада посебно за тему дигитализације која је за нас од изузетне важности", рекла је Асја Рокша Зубчевић.

Она је додала да је размена искустава, као и размена искуства кроз учење од колега који су већ прошли читав овај процес. То је најбитније у овој фази будући да је БиХ на самим почецима имплементације пројекта дигитализације.

"БиХ је релативно давно кренула у причу о дигитализацији. Године 2007. била је завршена стратегија преласка на дигитално емитовање, а 2009. усвојила ју је извршна власт БиХ. Међутим, онда су кренули одређени застоји у самој имплементацији", рекла је Зубчевић.

Она је додала да очекује да ће се ускоро кренути са пуном применом онога што је договорено. Очекује се да ће у наредном периоду Веће министара БиХ усвојити акциони план који детаљније одређује обавезе одређених органа и институција и саму имплементацију, као и временске рокове који се односе на фазе самог процеса.

Такође је важно нагласити да најпре треба обратити пажњу на дигитализацију три јавна сервиса у БиХ, и а ако је могуће, истовремено радити и на процесу дигитализације комерцијалних станица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару