Читај ми!

Предности регионалног удруживања

У интервјуу за портал Радио-телевизије Србије, проф. Горан Пековић, члан Савета Републичке радиодифузне агенције, најавио је да ће у марту следеће године бити одржан велики скуп у организацији РРА на који ће бити позвани сви релевантни актери у процесу дигитализације. Осим тога, најављена су одређена истраживања о последицама које дигитализација оставља на друштво.

Говорећи о сарадњи на пројекту SEE Digi.TV, Пековић је нагласио да Србија добија драгоцена сазнања и искуства земаља које су већ прешле на дигитално емитовање, а такође и то да су састанци у оквиру овог пројекта право место на коме се размењују искуства са колегама из региона.

Он је најавио да ће резултат овог пројекта бити читав низ докумената који су изузетно важни у процесу дигитализације за све учеснике у овом процесу у Србији, од државних органа, преко медија, односно емитера.

"То су документи који нам преносе знања, преносе нам добре праксе из економске области, из техничке области, и оно што је важно, из социјалне области односно како друштво прихвата процес дигитализације, као и из правне области", рекао је проф. Пековић.

Поред тога, проф. Пековић је оценио да је посебан бенефит и у томе што се са овим документима добијају и смернице о моделима интеракције са јавношћу о свим питањима која се тичу процеса дигитализације, као и пропратно обавештење да се сви потребни документи већ налазе на сајту www.seedigitv.rs који је РРА покренула 6. децембра. Овај сајт је на српском језику и сличан је оригиналном сајту самог пројекта.

"У марту следеће године РРА прави један велики скуп који ће бити намењен свим онима који учествују у процесу дигитализације, односно свим државним органима који вредно раде на овом процесу, али и емитерима који за сада немају представу о томе како ће процес дигитализације тећи", казао је проф. Горан Пековић.

Он је нагласио да ће овом скупу присуствовати најбољи стручњаци из Европе и региона који ће нам пренети своја искуства у процесу дигитализације, као и то на који начин да Србија што боље, брже и безболније пређе са аналогног на дигитално емитовање. Оправдано се очекује да се кроз овај пројекат направе нека нова истраживања која до сада нису прављена у Србији, као што су на пример последице које дигитализација оставља на друштво, уосталом, као и начин на који се може користити дигитална дивиденда. Једном речју, све оно што је од интереса за јавност и за емитере.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару