Читај ми!

Отворен SEE Digi.TV састанак

Председник Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) владика Порфирије, отварајући SEE Digi.TV састанак у Београду, подсетио је да је изменом Стратегије за прелазак са аналогног на дигитално емитовање програма предвиђено да се прелазак на дигитално емитовање обавља по одређеним регионима, у зависности од техничких могућности, као и да је коначни датум преласка на дигитално емитовање програма 17. јун 2015. године.

"У овом процесу преласка успостављена је Иницијална мрежа за тестирање емитовања дигиталног ТВ сигнала. Републичка радиодифузна агенција се определила за емитере чији ће се програм наћи у Иницијалној мрежи, водећи рачуна о томе да пре свега буду задовољени општи интереси, а Савет РРА предложио је да се у овом мултиплексу нађу јавни сервиси Србије и Војводине, национални емитери, као и Студио Б на територији града Београда", рекао је владика Порфирије.

Председник Савета Републичке радиодифузне агенције додао је да је овим Агенција у овом тренутку испунила све своје обавезе, јер је улога регулатора да се определи за одређене програмске садржаје који ће се у овом тренутку, као и касније, наћи у мултиплексу и на тај начин бити доступни неодређеном броју корисника.

"Агенција је учесник у поступку дигитализације тако што њени представници учествују у раду Радне групе која је формирана при Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, која је носилац поступка, као и у доношењу свих аката који се односе на процесе дигитализације", казао је владика Порфирије.

Он је истакао да је значајна улога Агенције у овом процесу, осим улоге у одређивању програмских садржаја који ће бити емитовани, и посебно регулисање статуса емитера којима је Агенција издала дозволу за емитовање програма.

"Питања која ће регулатор, а у односу на постојеће емитере, морати посебно да регулише јесу измене дозвола за емитовање програма, питање зона покривања које ће бити измењене у односу на сам процес дигитализације и остваривање одређених техничких могућности у регионима, на начин како то надлежно министарство, Емисиона техника и везе, РАТЕЛ, као и други учесници у техничком делу дигитализације буду захтевали", рекао је владика Порфирије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару