Читај ми!

SEE Digi.TV - одржан састанак у Скопљу

Савет за радиодифузију Републике Македоније претходна два дана био је домаћин састанка Извршног и Управног одбора пројекта Digi.TV суфинансираног од Европске уније из средстава предприступне помоћи (IPA), са намером да промовише дигиталну телевизију у Југоисточној Европи.

Састанак је отворио председник Савет за радиодифузију Републике Македоније Зоран Трајчевски, дајући кратак преглед активности које предузима Савет у оквиру DigiTV пројекта: "У току је истраживање на ком је нивоу јавна свест о увођењу дигиталног телевизијског сигнала, а које ће нам дати општу слику о спремности становништва у земљи да прима дигитални ТВ сигнал."

Председник Савет за радиодифузију је за јесен најавио кампању за подизање свести јавности у овој земљи о искључивању аналогног сигнала и преласку на дигитално емитовање телевизијског сигнала.

Министар за информационо друштво Иво Ивановски се осврнуо на стратешко опредељење Републике Македоније за континуиран развоја информационих и комуникационих технологија и најавио да ће македонска влада покрити трошкове набавке дигиталних земаљских пријемника за 40 хиљада социјално угрожених породица.

Директор Агенције за електронске комуникације (АЕК), Роберт Орданоски најавио је нову еру у емитовању и додао да је аналогни сигнал обележио 20. век, а да ће спровођење дигитализације отворити врата нове ере у области медија и на тај начин одговорити на захтеве савременог македонског грађанина.

Основни циљ DigiTV пројекта је да се спрече могуће негативне друштвене и економске импликације на процес преласка са аналогног на дигитално емитовање програма, повећање квалитета и доступности дигиталне телевизије инфраструктуре, смањивање дигиталног јаза итд. Носиоци DigiTV пројекта су национални регулаторни органи и организације у области радиодифузије у Словенији, Италији, Аустрији, Мађарској, Хрватској, Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Македонији и Албанији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару