Читај ми!

Измена закона о дигитализацији у Црној Гори

Упркос чињеници да деветомесечни посао дигитализације црногорских медија неће почети пре пролећа, из канцеларије Европске уније у Подгорици тврде да ће посао до крајњег рока, јула наредне године, бити завршен. У Радио-дифузном центру, међутим, мисле супротно. Да ипак постоји кашњење те да је могућа измена Закона о дигитализацији, потврдили су и у Министарству за информационо друштво и телекомуникације, преноси Антена М.

Како се чини, посао дигитализације црногорских медија није се померио са мртве тачке упркос чињеници да је за њега задужена италијанска компанија Еуротел. Да ли је разлог зима или неки други фактор, ова обавеза ће по свему судећи ипак сачекати топле дане. Другачије предвиђа Никола Бертолини, шеф Сектора за имплементацију пројеката Европске уније у Црној Гори. Он уверава јавност да све тече по плану и да ће пројекат бити реализован у складу са роковима.

Супротно њему сматра директор Радио-дифузног центра Жељко Николић који је сигуран да рок неће бити испоштован зато што у Закону постоји одредба да се 31.06. наредне године прелази на дигитални сигнал, док је крајњи рок за испоруку опреме 270 дана, а од доделе посла италијанској компанији Еуротел прошло је већ шест месеци.

Да кашњење постоји те да је могућа измена Закона о дигитализацији, потврдили су и из Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

„Тачно је да је пројекат у извесном кашњењу. Уколико ставрно не буде могуће испоручити и инсталирати опрему у датим роковима, нормално је да дамо Иницијативу за измену закона јер су нам рокови Законом предвиђени. Све опције су отворене", рекла је Ратка Стругар из Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

Пројекат замене аналогног система најновијом DVB - T2 технологијом дистрибуције радио- дифузног сигнала вредан је око 2,6 милиона евра. ЕУ је из IPA фондова издвојила милион и по евра, док Црна Гора учествује са милион и стотину хиљада евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару