Читај ми!

Крај рада од куће, навике, предности и мане

Сарита Брадаш и Драган Ђорђевић

Епидемија је променила много тога и остаје да видимо хоће ли она имати дугорочнији утицај на начин како живимо и послујемо. Већ дуже од годину дана много људи ради од куће, а сада се фирме полако спремају за повратак у канцеларије.

Прва истраживања кажу да ће у почетку сви бити срећни кад виде колеге и пријатеље са којима дуго нису били у прилици да попричају преко радног стола или у фирмином ресторану, све ће им изгледати бајковито, а онда ће после петнаестак дана, као и деца у школи после распуста, схватити да тај „нови-стари начин" заправо има недостатке наслеђене и од новог и од старог начина.

Испливале су неке мане због којих је радницима драже да сваки дан путују до посла и раде из канцеларије него „у пиџами", у свом дому.
У више наврата је доказано да видео-позиви, на дуже стазе, чине запослене уморним, те да је интеракција уживо - незаменљива.
Ипак, многима је повратак на посао пао теже него што су мислили. Ту је, пре свега, време које губимо на путу до посла. Осим тога, трошимо више новца ако возимо ауто или плаћамо карте за превоз.

Ипак, највећа замерка радника који су се после дуже паузе вратили на посао односи се на ометање од стране колега. Радници су се одвикли од колектива, ћаскања с колегама, буке.

Говоре: Сарита Брадаш, психолошкиња и истраживачица у Центру за демократију и Драган Ђорђевић, директор фирме СКИЛК, која се већ 20 година бави људским ресурсима.

Аутор: Душанка Петровић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи