Читај ми!

Не, Ивана није у Јутарњем програму РТС-а пожелела Милутину да добије корону

Једноставна интернет монтажа у року од неколико сати претворила се у вест на домаћим порталима. „Надамо се да ћете бити океј и да нисте заражени“ јуче се у два клика мишем претворило у „Надамо се да ћете бити заражени“.

Прва реченица је оно што је водитељка Јутарњег програма РТС-а Ивана Миленковић пожелела глумцу Милутину Милошевићу, а друго нечији покушај да буде духовит на Твитеру.

Једноставном монтажом, исечен је део реченице и направљена је неслана шала с Иваном и с Милутиновим здрављем.

Глумац је само неколико секунди пре тога својој саговорници рекао да је имао контакт са особом оболелом од ковида 19 и да постоји могућност да је и он заражен.

Иако тема никако није за шалу, друштвене мреже су одавно дале слободу свакоме да се изрази на начин који сматра одговарајућим.

Све би се завршило на нечијој жељи да испадне духовит, да у року од неколико сати бројни медији нису пренели „лапсус водитељке“, не посумњавши у његову истинитост.

Као у дечјој игри глувих телефона, ускоро више никоме није било јасно шта је водитељка заправо рекла, ко коме шта жели и колико је на месту шалити се на тему короне у овом тренутку.

Као коначан исход нисмо добили добар пример црног хумора, али смо имали одличну прилику да видимо како лажна вест за неколико сати постане права.

У видео-снимку изнад погледајте шта је водитељка Ивана Миленковић заиста рекла глумцу Милутину Милошевићу током разговора.

Као што је неко од корисника Твитера написао испод монтираног видео-клипа: „Па ти после кометариши било шта кад данас све може да буде fake news.“

Зато – држите се на безбедној дистанци од лажних вести.

Надамо се да нећете бити заражени.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару