недеља, 17.08.2014, 16:04 -> 16:15
štampajКембриџ тражи бруцоша за истраживање чоколаде
Универзитет Кембриџ у Великој Британији је за докторанте расписао конкурс за „најслађи посао на свету“ - истраживање чоколаде, пише Асошиејтед прес.
Циљ истраживања је проналажење начина да се спречи топљење производа од чоколаде у пределима где влада топлија клима. То је приличан подухват пошто чак и најквалитетнија чоколада почиње на 34 степена да смекшава.
Уколико будући докторант-истраживач на Кембриџу пронађе решење, десет највећих компанија за производњу чоколаде имаће шансе да још увећају свој профит, који је прошле године износио - 85 милијарди долара.
Шансу за „најслађи посао на свету“ немају докторанти ван ЕУ, пошто је конкурс отворен искључиво за грађане Уније.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар