Читај ми!

Уз развој и технолошки напредак до ефикаснијег безбедносног система

Проналазак парне машине у осамнаестом веку, употреба електричне енергије крајем деветнаестог и почетак дигиталне револуције осамдесетих година двадесетог века, изменили су живот човека, његове потребе, склоности и навике из корена. Допринеле су развоју друштва и расту животног стандарда. Међутим, за долазак нове, како је многи називају, четврте индустријске револуције, чекали смо свега четврт века…

Дигитална ера резултат је синергије људи и технологије, што је омогућило неке нове перспективе у начину размишљања, понашања и организацији свакодневног живота.

Развој и технолошки напредак, у пословном свету, довео је до потребе за повезивањем уређаја и система у глобалну интернет мрежу. Првенствено како би се омогућила једноставнија размена информација и додатно подигао општи квалитет живота и услуга.

Са друге стране, уколико немате адекватну заштиту, употреба сајбер простора може донети  бројне опасности. Сви повезани уређаји постају потенцијална мета напада, чиме се нарушава функционалност основног, али и повезаних система, који се налазе у истој мрежи.

Kао пионир у области информационих технологија у Србији, МДС информатички инжењеринг, успешно имплементира комуникационе системе више од  30 година.

„Са тимом високо квалификованих стручњака – инжењера, успели смо да остваримо циљеве, одговоримо на нове трендове, прихватимо изазове, понудимо адекватна решења, развијамо нове производе“, каже Милош Јовановић,  руководилац  одељења мрежне безбедности.

За њих је посебно значајна сарадња са компанијом Чек Поинт, која траје скоро деценију, како на локалном тако и на регионалном нивоу. 

Kао глобални произвођач безбедносних решења, Чек Поинт се годинама уназад налази у Гартнер магичном квадранту, што сведочи о квалитету решења и глобалној перцепцији компаније.

Почетак њихове сарадње обележиле су основне firewall имплементације. Технолошка решења која су у то време примењивали била су далеко једноставнија. Данас сарађују на бројним пројектима који обухватају напредне безбедносне системе, као и различите врсте заштита - од „zero-day“ напада и корисничких рачунара до клауд окружења.

Техничка подршка подигнута је на највиши ниво. Обезбеђено је глобално покривање тржишта, по принципу 24/7, са различитим нивоима експертизе инжењера.

Брзина развоја технологије у дигиталној ери понекад може бити незамислива, чак и застрашујућа обичном човеку. Али ако на време препознамо корист технолошког напретка, можемо утицати на већу ефикасност и продуктивност у пословању.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару