Читај ми!

Kонференција „Фу:Туризам“ представила апликацију која примењује вештачку интелигенцију у туризму 

На конференцији „Фу:Туризам“, првој конференцији у Србији посвећеној примени вештачке интелигенције у туризму, окупили су се стручњаци из области хотелијерства, ИТ индустрије, туристичких агенција и представници државног сектора. Конференцију је организовао Центар  за дигиталну трансформацију.

Теме окупљања струке биле су примена вештачке интелигенције (ВИ) у области туризма, демистификација података и правне регулативе као и примери у практичној употреби.

Представници Министарства туризма и омладине, као и Министарства привреде Републике Србије, те консултанти Центра за дигиталну трансформацију, најавили су неколико инструмената финансијске подршке за увођење вештачке интелигенције у туризам.

Учесницима конференције најјачи утисак оставило је представљање компаније ХСС Хотел Солушнс које је представила решење „ВИ хотел Четбот“.

„Почетком прошле године повезали смо туристичке агенције у Србији и захваљујући нашем софтверу, људи могу резервисати хотелски смештај у Србији и региону, у преко 4000 хотела, у реалном времену“, каже Ненад Нешић оснивач компаније.

Ово је нешто потпуно ново, а највећа предност је  што ће уштедети време свакоме. Kако људима из туристичке бранше, тако и гостима хотела.

Преко тог  виртуелног робота, телефоном,  уз дописивање са вештачком интелигенцијом конкретног објекта,  гости могу да добију све информације о хотелу или дестинацији  у реалном времену.

Резервација смештаја се обавља  у два клика, пријава у хотел  могућа је скенирањем пасоша преко телефона,  а  робот може  поручити  храну и пиће у соби, масажу или трансфер до аеродрома.

Погодности вештачке интелигенције у туризму су брзо добијање информација, лака резервација, пријава у хотелу, букирање тура, смањење грешака људског фактора, преусмеравање запослених на послове који су кориснији за њих и за госте. 

Ова апликација разуме све светске језике, тако да је свим страним гостима омогућена  неометана комуникација.

Већина презентованих решења већ могу да се користе, а од Нове године биће широко распрострањене у већини озбиљних хотела у Србији, као и туристичких агенција.

Ово ће бити велики корак за туризам у Србији, чиме ће, поготово страни туристи који су већ навикли на примену вештачке интелигенције у свету, отићи из Србије задовољни услугом коју су добили.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару