Читај ми!

„Прогноза“ вештачке интелигенције: Србија слави у Манили, Новак губи финале, одбојкаши 3:0 са Чесима, фудбалери нерешено

Српски спортисти и они који их бодре овог 10. септембра прижељкивали су победе на четири тачке на планети. Уочи мечева, чак ни вештачка интелигенција није могла да предвиди да ли ће се то десити. Ипак, пронашли смо начин да Бард и Chat GPT кажу ко побеђује на Мундобаскету, у осмини финала првенства света у одбојци, квалификацијама за Евро 2024 и у финалу Ју-Ес опена.

Чет-ботови Chat GPT и Бард нису расположени да дају било каква предвиђања за спортске догађаје и како год да је питање формулисано, уз љубазно извињење што не могу да дају прецизан одговор, упућују на најновије вести и анализе спортских експерата.

Ни уз промптове који сугеришу на коришћење статистике и процене који тим или тенисер има веће шансе за победу, Chat GPT не даје скоро ништа више од оправдања да нема информације након септембра 2021. године. Ипак, каже да навијање за своју земљу може да буде „узбуђујуће искуство“ и да разуме то што желим да Србија победи. На крају је Србији пожелео успех на будућим турнирима, а мени пуно спортског узбуђења и да уживам у праћењу спортских догађаја. 

Насупрот томе, Бард је био спремнији да одговори на питања о будућим догађајима али формулисаним тако да се о њима говори као да су се већ десили.

Тако на питање: „Ко је победио у финалу Мундобаскета у Манили, Србија или Немачка“, модел исписује лепе „вести“: Србија побеђује уз резултат 81:78. Истиче да је цела утакмица била напета и да предност никада није била већа од пет поена. 

Непосредно након финалне утакмице на Светском првенству у кошарци, наступају одбојкаши. Репрезентативце Србије очекује дуел у Барију против Чешке у осмини финала Европског првенства.

Бард каже да је Србија победила и то убедљиво – репрезентација Чешке савладана је уз крајњи резултат 3:0.

У данашњем густом спортском распореду, од 20.45 је утакмица у Каунасу између фудбалера Литваније и Србије. У питању је меч у квалификацијама за Европско првенство у фудбалу које се наредне године одржава у Немачкој. Резултат који је Бард „забележио“ је 2:2. 

Новак Ђоковић и Данил Медведев одмериће снаге у финалном мечу Ју-Ес опена од 22 часа на терену „Артур Еш“ у Њујорку.

Нажалост, Бард нам је рекао да ће Медведев вечерас спречити Новака да поново буде краљ Њујорка, исто као и пре две године када га је коштао календарског слема – сва четири гренд слема у сезони.

На срећу, нећемо морати дуго да чекамо да бисмо видели колико је вештачка интелигенција била успешна у „погађању“ резултата ових (за нас) важних спортских мечева.  

среда, 01. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво