Читај ми!

Ђоковић и Медведев у финалу Ју-Ес опена - прилика за наплату дуга и исписивање нове странице историје тениса

Новак Ђоковић и Данил Медведев играју финални меч на послдњем гренд слем турниру у сезони - Ју-Ес опену. Руски тенисер је пре две сезоне славио у финалу, Новак има прилику да се реваншира и по још једном основу уђе у историју тениса. Меч на стадиону "Артур Еш" почиње после 22 часа, а његов ток и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

На крају пребогатог спортског дана, Новак Ђоковић игра финале четвртог и последњег гренд слема у сезони, за титулу у Њујорку бориће се против Данила Медведева, у мечу који може исписати историју "белог спорта".

Ђоковић на Флешинг медоузу јури своју 24. гренд слем титулу у каријери, а у случају успеха изједначио би се са Маргарет Корт на првом месту бвечне листе осваја најважнијих тениских турнира.

Противник у финалу је добро познат - Данил Медведев ће 15. пут у каријери играти против најбљег тенисера у историји и покушати да га савлада шести пут, али и поново подвиг од пре две године.

Новак је 2021. године јурио календарски слем - освојио је титуле у Аустралији, Француској и Енглеској, али је у финалу америчког гренд слема поклекао и дозволио Медведеву да га савлада у три сета (6:4, 6:4, 6:4).

Ђоковић није могао да задржи сузе, али је обећао да ће се вратити.

Прошле године обећање није могао да испуни, због америчких прописа о вакцинацији, али ове је у Њујорку показао висок ниво игре и само у једном мечу губио сетове (од Ласла Ђереа).

Посао Новаку неће бити нимало лак, поштпо и Медведев игра одлично ове сезоне, а нарочито у Њујорку.

Руски тенисер већ је освојио пет титула од почетка године, а добру форму потврдио је и тријумфом над Карлосом Алкаразом у полуфиналу Ју-Ес опена.

Слободно време пре финала Новак је искористио и да пошаље поруку подршке кошаркашкој селекцији Србије, која се против Немачке бори за златну медаљу на Светском првенству у Манили.

Дуел између Ђоковића и Медведева на програму је од 22 часа на стадиону "Артур Еш", а кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара