Читај ми!

Новак за "десетку" – у недељу против Медведева за 10. победу у међусобним дуелима у свом 10. финалу на Ју-Ес опену

Новак Ђоковић против Данила Медведева игра финални меч на Ју-Ес опену (недеља, 22.00), а биће то 15. међусобни дуел српског и руског тенисера. Најбољи тенисер у историји пре две године доживео је болан пораз у финалу, на истом месту и од истог противника, па није тешко закључити да Новак има довољно мотива да 10. пут у каријери надигра харизматичног Руса.

Ђоковић је у полуфиналу против Шелтона одиграо свој 100. меч на Ју-Ес опену и дошао до јубиларног десетог финала на теренима Флешинг медоуза.

Противник ће му бити Данил Медведев, који је са 3:1 у сетовима био бољи од Карлоса Алкараза и изненадио тениску јавност, која је очекивала тријумф браниоца титуле, али и прижељкивала нови епски дуел српског и шпанског тенисера.

Очекивано, Ђоковић има бољи скор од Медведева у међусобним дуелима – српски тенисер је девет пута излазио као победник, али је доживео чак пет пораза од трећег тенисера света.

Најтежи пораз Ђоковић је доживео управо у финалу Ју-Ес опена пре две године, када је Медведев однео тријумф у три сета (6:4, 6:4, 6:4).

Била је то мала освета руског тенисера за Новаков тријумф у финалу Аустралијан опена исте године, који је у три сета славио у Мелбурну (7:6, 6:2, 6:2).

Ове године већ су одиграли два дуела – на победу Новака у полуфиналу Аделејда (6:3, 6:4), Медведев је узвратио тријумфом у полуфиналу Дубаија (6:4, 6:4).

Руски тенисер већ је освојио пет титула у години, од којих су најважнији мастерси у Мајамију и Риму.

На Аустрлијан опену Медведев је заустављен у трећем колу, на Ролан Гаросу шокантно у првом, док га је Алкаразу у полуфиналу Вимблдона "почистио" са терена у три сета.

Дуел између Ђоковића и Медведева имаће и посебан емотивни значај за српског тенисера, што због болног пораза од пре две године, толико и због нове прилике коју Новак има да тријумфом у Њујорку достигне апсолутни рекорд Маргарет Корт са 24 освојена гренд слем трофеја.

Финални меч игра се на стадиону "Артур Еш" у недељу од 22 часа.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара