Читај ми!

Хрватски туризам више није ружичаст

После објављивања огласа у хрватском „Јутарњем листу“ у којем се наводи да се продаје луксузна јахта Жељка Митровића, власник Телевизије Пинк је чврсто решен да укине рекламирање туризма ове суседске државе. Јахта је прошле године заплењена у Хрватској због кршења царинских прописа.

Власник Телевизије Пинк Жељко Митровић рекао је да је заказао састанак Управног одбора на коме ће се расправљати о укидању хрватске музике и киноматографије на његовој телевизији која се емитује у пет земаља.

Митровић је у изјави достављеној медијима, а поводом огласа Хрватске царинске управе о продаји његове луксузне јахте која је због наводних прекршаја закона блокирана у тој земљи, најавио да ће се на Управном одбору, који је заказан за сутра, расправљати и о контроли квалитета хрватских производа у земљама ван Хрватске.

Он је истакао да је на снагу ступила забрана рекламирања хрватског туризма и додао да та телевизија „више никада неће бити у прилици да заташкава инциденте и непријатности које српски, босански и црногорски држављани доживљавају на летовању у Хрватској".

Власник Пинка је оценио да се годинама трудио да унапређује међусуседске односе Србије и Хрватске, кроз медијске послове, који су подразумевали фаворизовање хрватске музике, киноматографије и хрватских инвестиција у земљама бивше Југославије.

Како су пренели медији, Хрватска царинска управа је у Јутарњем листу објавила оглас за продају луксузне јахте власника Пинка која је заплењена прошле године због, како је наведено, кршења царинских прописа и међународне Конвенције о привременом увозу.

Према наводима медија, јахта је упловила из Црне Горе у хрватске воде где је приликом контроле утврђено да у том тренутку на њој није био Митровић, као и да је јахту возио скипер који је имао уговор о раду са хрватском фирмом власника Пинка.

Према хрватским прописима, на јахти у власништву странца не сме, као члан посаде, радити неко ко је запослен у хрватској фирми.

„У истом статусу у ком је моја јахта, налази се на хиљаде бродова који, такође, користе хрватску посаду. Ти закони су у Хрватској донесени да би се спречила злоупотреба бродова у сврху такозваног црног чартера, што у овом процесу није случај", навео је Митровић у писаној изјави.

Он је додао да цела јавност зна да је брод користио у рекреативне сврхе и да није порески и царински обвезник, као и да се „процедурална грешка заснива на његовој амбицији да члановима посаде регулишем пензионо, социјално и остале доприносе у Хрватској".

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару