Читај ми!

Због Ејми и Србија у унакрсној ватри

Након што је америчка водитељка и комичарка Челси Хендлер у својој емисији извређала српску публику која је дошла на концерт Ејми Вајнхаус, министра одбране Драгана Шутановца и целу нацију, покренута је Интернет петиција којом се од ње тражи јавно извињење.

Пети дан после неславног концерта у Београду, бура око Ејми Вајнхаус се не стишава. Иако су најутицајнији светски медији известили да се британска музичарка осрамотила, јер је била сувише пијана да би певала, на једној кабловској телевизији у Америци поводом концерта увреде су пљуштале на рачун српске публике и Србије.

У веома гледаном програму америчке кабловске и сателитске телевизије, којој је име „Е" као почетно слово речи "entertainment" што значи забава, водитељки Челзи Хендлер и њеним гостима тема за забављање публике био је београдски концерт Ејми Вајнхаус.

Не толико због тетурања и покушаја музичарке да пева, колико због Србије и српске публике, уз чуђење што је Ејми одабрала Београд за почетак турнеје.

„Ја не могу да верујем да ју је неко гурао на сцену, као можеш ти то. Мислим, види се да не може," рекла је у емисији Челзи Хендлер. „То је Србија, тамо нема правила," прокоментарисао је њен гост.

Хендлерова je затим додала: „Ја не могу да верујем да је Србима уопште дозвољено да иду на концерт. Нисам знала да то може".

Њен гост је подругљиво прокоментарисао:„Не капирам само зашто су у Србији концерт назвали катастрофом, кад је тамо било етничког чишћења и геноцида. А они сматрају да је њен концерт гори од тога."

Челзи Хендлер се осврнула и на коментар министра одбране Драгана Шутановца, на Фејсбуку, после Ејминог наступа, чудећи се што министри у Србији уопште имају профиле на тој друштвеној мрежи.

„Српски министар одбране Драган Шутановац написао је на свом Фејсбук профилу - ‘Ејмин концерт је био срамота и велико разочарање‘. Е, па и ваша земља је то исто," додала је водитељка.

„Драган Шутановац. Јел то онај лик који је претукао Рокија?", запитао се гост. „Драган је врло популарно бољшевичко име", надовезала се Хендлерова.

Министар је убрзо реаговао и то управо на свом профилу на Фејсбуку.

„Поштовани пријатељи, емисија коју је водила ‘комичарка‘ Челси и код мене, као и код вас, је изазвала исту реакцију! Недуховито, бахато, површно, ружно... коментарисати једну земљу или народ могу само они који о нама ништа не знају или желе да нас увреде и изазову нашу пажњу и гнев!"

„Имајући у виду да се ради о слободној форми појачаној 'фејк' аплаузима плаћене публике, коментарисано од људи који, на њихову жалост, нису ни свесни колико мало знају о Србији, нисам желео да узвратим на начин на који се управо очекује од ‘нецивилизованих‘ Срба!", написао је министар Шутановац.

„Цела замисао и јесте била да нас све изнервира и изазове да се представимо управо у светлу у коме су нас описали, а ја им у томе нећу помоћи, напротив! Главу горе, идемо даље, ако већ не знају ко су били Тесла, Пупин, Миланковић... научиће их Новак Ђоковић!", закључио је српски министар одбране.

На једној Интернет страници покренута је петиција у којој се захтева да се Хендлерова јавно извини Србима. Њен Фејсбук профил затрпан је коментарима који су махом од људи из Србије.

Неки покушавају да тридесетшестогодишњу комичарку науче понешто о нашој земљи и објасне шта се десило на концерту, али ипак предњаче псовке и увреде. Извињење је за сада стигло само од комичара који су гостовали у емисији Челзи Хендлер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару