Читај ми!

Фијаско наплатила четврт милиона долара?

Европска турнеја Ејми Вајнхаус дефинитивно је отказана. За катастрофалан наступ у Београду, певачица је добила најмање 250.000 долара, а будући да су услови уговора испуњени неће бити повраћаја новца.

Портпарол британске певачице Ејми Вајнхаус потврдио је да је остатак концерата планираних у оквиру летње европске турнеје, после скандалозног наступа у Србији, отказан.

„Ејми се повлачи са свих заказаних наступа. Сви желе да јој помогну и учине све како би се опоравила и биће одсутна колико год јој времена буде потребно да би то остварила", наводи се у саопштењу њених менаџера.

Скандалозни наступ у суботу, у Београду, требало је да буде леп почетак европске турнеје, али је певачица извиждана због тога што је једва успевала да стоји на ногама, није могла да пусти глас и заборављала текстове сопствених песама.

Дан касније отказани су концерти планирани за ову седмицу у Истанбулу и Атини, а одустало се и од преосталих наступа од којих је последњи био најављен за 15. август у Букурешту.

Двадесетседмогодишња певачица, која годинама има проблем са алхкохолом и дрогом на турнеју је кренула после рехабилитације у Лондону.

Вајнхаусова је за скандалозан концерт на Калемегдану зарадила најмање 250.000 долара, а београдска публика - сад је већ сасвим извесно - неће моћи да добије свој новац назад, јер је британска певачица ипак испунила услове уговора.

Према речима појединих организатора концерата у Србији, да би се овакви скандали избегли организатори би требало да инсистирају на уговору којим би могли да се бар донекле осигурају.

„Београд је тек однедавно на светској концертној мапи, па тешко да би ико могао да поставља такве услове звездама. У случајевима проблематичних музичара попут Вајнхаусове, најбоље би било потписати уговор који би предвиђао да се цео или већи део хонорара исплаћује после концерта", рекао је Танјугу директор Београдске арене Дејан Петричевић.

Петричевић је додао да у случају Вајнхаусове, чији хонорар износи између 250.000 и 350.000 долара, новац неће бити враћен, јер је певачица била 70 минута на сцени.

Одговорни уредник програма у Дому омладине Београд Драган Амброзић сматра да организатори концерта немају много могућности да се заштите јер се уговарање наступа заснива на иницијалном међусобном поверењу и уверењу да уметник не би излазио на тржиште уколико нема шта да понуди.

„Пошто је концерт одржан, 'Авалон продукција' не може да тражи да им се врати новац, али може преко суда у Лондону да добије одштету, јер изјава менаџера да је погрешио у процени није довољна", рекао је Амброзић.

Представници „Авалона" тврде да су се побринули да сви извођачи имају идеалне услове за своје наступе, али да нису могли да утичу на њихов квалитет.

Национална организација потрошача Србије је стала у одбрану „Авалона" и сматра да организатор и промотер не сносе одговорност за концерт Вајнхаусове.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару