Преминуо саксофониста Кларенс Клемонс

Чувени амерички саксофониста Кларенс Клемонс преминуо је у 69. години. The Big Man, како је Клемонс био познат у музичким круговима, остаће упамћен и као истакнути члан састава "E Street Band" и креатор раног звука Бруса Спрингстина.

Музичар који је одиграо кључну улогу у креирању раног звука Бруса Спрингстина, амерички саксофониста Кларенс Клемонс, преминуо је у 69. години, пренео је Ројтерс.

The Big Man (Велики човек), како је Клемонс још био познат, преминуо је у суботу, шест дана након што је претрпео шлог у свом дому на Флориди.

„Са великом тугом информишемо пријатеље и фанове да је наш вољени пријатељ и колега Кларенс Клемонс преминуо", написао је на свом Интернет сајту Спрингстин, и као узрок навео компликације које је музичар имао након шлога.

„Губитак је немерљив, а ми смо почаствовани и захвални што смо имали прилику да стојимо уз њега скоро 40 година", додао је Спрингстин.

Клемонс је почео да сарађује са Спрингстином 1972. године као члан његовог пратећег бенда "E Street Band".

Својим соло деоницама оснажио је познате Спрингстинове песме, као што су Born to Run, Jungleland, Prove It All Night, Tenth Avenue Freeze Out, Badlands.

Критичари часописа Ролинг стоун (Rolling Stone) оценили су 1975. године да је Клемонсов звук, „злослутно успорен", у супростности са „чудном хипеактивношћу" гитаристе Стивена Ван Занта.

Клемонс је последњих година имао проблеме са леђима и куковима, а 2008. године је имао операцију колена.

Пре две године објавио је књигу својих мемоара под називом Big Man: Real Life and all Tales, коју је написао са пријатељем Доном Реоом.

Једно од његових последњих јавних појављивања је у споту певачице Лејди Гаге за песму The Edge of Glory.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару