Скандалозна пријатељства војводе од Јорка

Млађи син краљице Елизабете II и четврти у низу наследника британске круне, принц Ендру, данима је у жижи јавности, због сумње да је користио услуге проститутки. Оптужен је и да се дружи са тајкунима, међу којима је и син Моамера ел Гадафија.

Принц Ендру, војвода од Јорка, већ неколико недеља пуни насловне стране британске штампе, али не у својству специјалног представника Велике Британије за међународну трговину, већ због сумње да је користио услуге проститутки.

Син краљице Елизабете II и четврти у низу наслеђивања британске круне оптужен је да се дружи са педофилима, али и да је сам користио услуге малолетне проститутке. У јавности је често критикован и због склоности према луксузним путовањима.

Углед брата принца Чарлса срозан је након што се у децембру у медијима појавила фотографија на којој се налази у друштву америчког милионера Џефрија Епстина, осуђеног 2008. године на 18 месеци затвора, због коришћења услуга малолетних проститутки.

Британска јавност је била шокирана што се војвода од Јорка и даље дружи са Епстином. Прошлог викенда, објављена је још једна фотографија која је само додатно узбунила јавност.  На фотографији снимљеној 2001. године, принц Ендру грли тада 17-годишњу Вирџинију Робертс која је, наводно, радила као масерка код Епстина.

Девојка, коју је амерички богаташ ангажовао кад јој је било 15 година, рекла је Дејли мејлу (Daily Mail) да је неколико пута била код војводе од Јорка, али није прецизирала природу својих посета.

Вирџинија у изјави, међутим, признаје да су је Епстинови пријатељи, међу којима је било и чланова краљевске породице, сексуално експлоатисали. Затим су медији открили да је принц тражио од Епстина да исплати део дугова своје бивше супруге Саре Фергусон, чији скандали већ годинама узбуркавају британску јавност.

Претходно је откривено да се војвода од Јорка дружио са Саифом ел Исламом, једним од синова Моамера ел Гадафија, да је одлазио на луксузна путовања о трошку либијског бизнисмена, као и да је био на ручку са зетом Зина ел Абидина бен Алија, три месеца пре свргнућа туниског диктатора.

Педесетогодишњи принц Ендру, међутим, нема намеру да се повуче из дипломатије, иако је све више оних који траже његову оставку, и у британској влади.

Ово није први пут да војвода од Јорка изазива полемике у јавности. Пре четири године, услови под којима је продао једну од својих вила шокирали су Британце, као и сазнања о непримереном понашању принца током званичних путовања и погрешном расуђивању, које је обелоданио сајт Викиликс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару