Читај ми!

Права Венера!

Петострука шампионка Вимблдона Венус Вилијамс је у посебном издању часописа ЕСПН посвећеног телу позирала нага и говорила о проблемима са којима се суочава, посебно о борби са Шегреновим синдромом.

Највећи проблем јој је, како каже, висина, пошто не може да нађе панталоне које јој одговарају. „А стопала су ми такође велика, па не могу ни ципеле да нађем“, нашалила се славна тенисерка.

Нажалост, онда је престала да се шали и почела да прича о свом највећем проблему – аутоимуном поремећају, Шегреновом синдрому.

„Пре него што су ми поставили дијагнозу била сам толико уморна да нисам могла да седнем у столицу. Када сам сазнала требало ми је годину дана да прихватим да са тиме морам да живим. Најгоре је кад лежиш у кревету и не можеш да устанеш“, рекла је Венус.

Према њеним речима, веома тешко било јој је да прихвати да никада више неће моћи да из себе извуче максимум.

„Морам да будем опрезна, не смем превише да тренирам, јер следећи дан не могу да се померим. Балансирам између тога да идем напред колико могу, али да будем разумна око тога шта могу да постигнем и колико моје тело може напора да издржи“, објашњава тенисерка.

Венус каже и да није имала појма да треба да позира нага све док није дошла на сет, али да јој је драго што је одлучила да то уради.

„Да сам знала и размислила о томе пре доласка, шансе да се скинем биле би мале“, рекла је седмострука освајачица гренд слема. Са њом се за ЕСПН фотографисао и Томаш Бердих.

Шегренов синдром је хронична аутоимуна болест и инфламаторно обољење са повећаном производњом лимфоцита који прогресивно уништавају егзокрине жлезде.

Клиничке манифестације те болести могу бити проширене захватањем других егзокриних жлезда, висцералних органа, нервног система и крвних судова, са повећаним ризиком од појаве лимфома и многих других обољења.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару