Читај ми!

Звезде, некад и сад...

Модни афинитети, склоност естетској хирургији, нездраве животне навике изменили су лица и тела уметника за којима је публика широм планете уздисала осамдесетих година прошлог века. Ипак, за највише промена криве су године које су пролетеле...

Осамдесетих година 20. века, нека од данас највећих имена светског шоу-бизниса била су на почетку каријере. За трен ока нашли су се у опасним брзацима славе и деценије су прошле, наносећи озбиљне промене у изгледу некада секс-симбола.

Филмски серијал Побеснели Макс лансирао је Мела Гибсона међу светске звезде. Магазин Пипл прогласио га је 1985. године најсексепилнијим мушкарцем на планети.

Уследиле су улоге у франшизи Смртоносно оружје, затим веома успешним остварењима Храбро срце, Теорија завере, Шта жене желе...

Похвале са свих страна пљуштале су када је одлучио да стане иза камере и режира Страдање Христово и Апокалипто.

У последње време, међутим, странице штампе, углавном жуте, више испуњава скандалима него успесима.

На црној листи 56-годишњег уметника има и вожње под дејством алкохола, антисемитских коментара, размене тешких речи са бившом девојком Оксаном Григорјевом са којом има ћерку.

Мел Гибсон из брака са Робин Мур, дугог 26 година, има шесторицу синова и ћерку.

Улога у остварењу Ноћ вештица из 1978. године донела је глумици Џејми Ли Кертис још неколико ангажмана у хорор хитовима осамдесетих година попут Магле и Матурске вечери.

Током три деценије, међутим, ова добитница Златног глобуса није бележила само професионалне успехе. Већ 1984. године удала се за колегу Кристофера Геста са којим има двоје усвојене деце Ени и Томаса.

Данас 53-годишња уметница, када не снима, време радо проводи са ближњима или пише књиге.

Мало је оних који могу искрено да кажу да не знају ко је Мадона. Хит Everybody добро је изменио изглед светских топ-листа давне 1982. године, али је госпођица Чиконе постала права поп сензација тек када је запевала Like a Virgin.

Америчка певачица не само да је музичка звезда већ је запловила глумачким и редитељским водама, опробала се као креаторка, али се остварила и као мајка.

Продала је 300 милиона копија албума, награђена је Златним глобусом за улогу Еве Перон у филму Евита, а листа музичких признања и номинација делује бесконачно.

Током турнеје MDNA, коју је започела у мају у Тел Авиву, показала је да и даље уме да шокира, било да је реч о откривању груди, провоцирању политичара и јавности.

Груб глас Кетлин Тарнер уз правилне црте лица учинио је да је милиони брзо упамте већ после прве веће улоге.

Фатална за Кетлин била је Мети Вокер из Телесне страсти (Body Heat). Након те улоге глумицу је магазин Empire уврстио међу 100 најсексепилнијих филмских звезда. Ипак, звезда остварења Драгуљ са Нила и Рат Роузових избегавала је да тумачи заводнице како не би упала у замку типских улога.

Међутим, 1992. године дијагностикован јој је реуматоидни артритис који је тек након тешке деценије борбе ушао у фазу ремисије.

Иако од глуме не одустаје, 58-годишња Кетлин последњих година бави се и политиком, активизмом и радо сарађује са хуманитарним организацијама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару