Читај ми!

„Металика“ помаже расветљавање убиства

Фронтмен „Металике“ Џејмс Хетфилд снимио је поруку којом апелује на свакога ко зна нешто о убиству обожаватељке бенда после њиховог концерта 2009. године, да се обрати полицији. Група за било какву информацију која ће помоћи нуди награду од 50.000 долара.

Чланови америчког хеви метал састава „Металика" придружили су се акцији полиције и Федералног истражног бироа (Еф-Би-Аја) у потрази за убицом једне њихове обожаватељке, 20-годишње студенткиње „Вирџинија тек" универзитета Морган Харингтон.

Наиме, 17. октобра 2009, Морган је отишла на концерт „Металике" у Шарлотсвилу, у Вирџинији. Након концерта у Џон Пол Џонс арени, девојка је одлучила да се ауто-стопом врати кући и ту јој се губи сваки траг.

Њено тело пронађено је тек три месеца касније, 26. јануара 2010, у једном пољу неколико километара од града. Девојка је била силована и потом убијена.

Фронтмен групе Џејмс Хетфилд обратио се јуче јавности видео-поруком, са циљем да помогне Еф-Би-Ају и полицији државе Вирџиније, тако што је изнео нове информације и подсетио да је бенд још 2010. понудио новчану награду у износу од 50.000 долара оном ко помогне у расветљавању случаја.

„Од тада, власти су откриле нове доказе који повезују њеног убицу са сличним нападом у Вирџинији. Запамтите, свака информација, ма колико вам се чинила неважна, могла би да буде кључна за истражитеље у решавању злочина", поручује Хетфилд у снимку.

Данас та награда износи 150.000 долара, укључујући и њихових 50.000. Наиме, 100.000 је понудила непрофитна организација "Jefferson Area Crime Stoppers".

Видео, у којем је приказан и Еф-Би-Ајев фото-робот осумњиченог, постављен је на Јутјуб и сајт Еф-Би-Аја.

У међувремену, „Металика" наставља турнеју по Америци.

Недавно је бенд издао албум Beyond Magnetic на винилу, лимитирано издање са четири нове песме.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару