Читај ми!

Радови на реконструкцији Позоришта „Бошко Буха" теку по плану

Реконструкција Позоришта „Бошко Буха“ почела је у априлу. Ако радови буду напредовали по плану, биће завршени за две године па ће позориште на новој сцени прославити 76. рођендан.

На месту где су некада биле канцеларије Позоришта „Бошко Буха“, мајстори завршавају грубе радове. Све ће изгледати другачије. Када је екипа РТС-а била претходни пут у јуну месецу, било је много шута и прашине. Сада је на реду постављање водоводних цеви, канализационе мреже и струје.

„Завршена је фаза рушења. У старту смо знали да ће она трајати бар два месеца, то се и уклапа у рокове. Али самим тим што је сада прочишћен простор и избачен сав тај шут, већ видимо неки нови тренутак у реконструкцији“, каже Маша Михаиловић, директорка Позоришта „Бошко Буха“

Предвиђене су преправке и у приземљу. Биће промењен под, степениште, кров бине ће бити подигнут, постављена нова галерија, нови улаз, билетарница.

„Све ће бити ново. Иде се од минус два, од подстаница, од котлова, од свега за грејање. Сваки педаљ ове зграде који се односи на позориште комплетно ће бити сређен. Нажалост, због прописа о безбедности, смањиће се број места са 290 на 270, али тих 20 места не сматрам да је круцијално“, истиче Михаиловићева.

Реконструкција Позоришта „Бошко Буха“ почела је у априлу. Радови ће коштати око пет милиона евра. Позориште већ 10 година гостује на сцени Театра Вук, где ће и ове године дочекати рођендан и отворити нову, 75. сезону.

„Са нестрпљењем очекујемо да уђемо у нову зграду Позоришта Бошко Буха. Мислим да је то потребно највише деци, а наравно и свима у овом граду, зато што, као што знате сви, Позориште Бошко Буха је један мали портал у димензије које можда већински део овог света не може да понуди“, истиче глумац Андрија Милошевић.
Како је говорио Љубивоје Ршумовић, песник и дугогодишњу управник овог позоришта – „Буха је школа, школује будућу позоришну публику".

Од оснивања до данас представе је овде гледало четири милиона деце. Ако радови буду напредовали по плану, биће завршени за две године па ће позориште на новој сцени прославити 76. рођендан. Од 1955. године у овом позоришту није било озбиљне реконструкције.

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи