Сценарио две епизоде „Пријатеља“ пронађен у канти за отпатке на аукцији продат за 25.500 евра

Два сценарија за чувену четврту сезону популарног америчког ситкома „Пријатељи“ требало је да буду уништени пре 25 година, али неко их је извадио из канте за отпатке и сачувао. Сада су продати за 25.500 евра, иако је почетна цена била између 600 и 800 фунти.

Сценарио две епизоде „Пријатеља“ пронађен у канти за отпатке на аукцији продат за 25.500 евра Сценарио две епизоде „Пријатеља“ пронађен у канти за отпатке на аукцији продат за 25.500 евра

Аукционари у „Хансон Росу“ у Хертфордширу истичу да су „запрепашћени" „задивљујућим интересовањем из целог света“ за сценарио са Росовим венчањем, чувеног дводелног финала четврте сезоне.

Шеф продаје аукцијске куће, Аманда Батлер, рекла је за Скај њуз да су њихове телефонске линије биле преплављене понудама које су далеко премашиле почетну процену, дан пре аукције.

Али понуђачи су „полудели“ за сценаријима – који је требало да буду уништени после снимања епизода 1998. – и превазишли су сва очекивања.

„Једноставно не могу да верујем у резултат и утицај који је ово откриће имало", наводи Батлерова. „Глобално интересовање је било феноменално, сви смо били запањени.“

Пре аукције стигло је укупно 219 понуда, из целог света, од Сједињених Држава, Немачке, Шпаније, Аустралије, Украјине, Дубаија до Швајцарске.

Иако није јасно коме су сценарији припадали, на њима се налази име Џон Ланзер, који је био британски сценограф.

Радња обе епизоде је смештена и снимана у Лондону, а сценарији су пронађени неколико недеља након што је завршено снимање у студијима на Вемблију.

„Део мог посла је био да се побринем да све буде уредно и да нема смећа около“, рекла је шездесетогодишњакиња, која је радила у логистичкој подршци продукције и помaгала у подели карата за публику у студију.

„Нисам била сигурна шта да радим с њима, па сам их само ставила у фиоку у канцеларији. Сећам се да сам се питала ком члану глумачке екипе су можда припадали."

Пошто је напустила овај посао 1999. година и „све натрпала у велику картонску кутију“ када је чистила свој радни сто, признаје да је заборавила да су и сценарији унутра.

„Могло се лако десити да их бацим“, додала је. Но недавно је генерално распремала кућу пре селидбе и понови је наишла на њих.

Госпођа није желела да се објави њено име, али сматра да ови сценарији „заслужују да буду власништво неког великог обожаваоца 'Пријатеља'“, јер признаје да није одушевљена америчким хумором, који је „доста другачији од нашег, британског“.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару