Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Ajatolah Ali Hamnei: Nećemo kasniti ni žuriti da odgovorimo Izraelu; iranski ministar spoljnih poslova stigao u Bejrut

Bukti sukob na Bliskom istoku. Iranski vrhovni vođa ajatolah ali hamnei poručio je u besedi iz centralne džamije u Teheranu da Iran neće kasniti a ni žuriti sa odgovorom Izraelu, i da je napad na Izrael legitiman. Izraelska vojska najavila je nastavak napada na ciljeve Hezbolaha u Bejrutu, dolini Beka i u južnom Libanu, dok iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči boravi u glavnom gradu Libana.

Ајатолах Али Хамнеи: Нећемо каснити ни журити да одговоримо Израелу; ирански министар спољних послова стигао у Бејрут Ајатолах Али Хамнеи: Нећемо каснити ни журити да одговоримо Израелу; ирански министар спољних послова стигао у Бејрут

Razmena vatre između Hezbolaha i Izraela se nastavila. Izraelska vojska najavila je nastavak napada na ciljeve Hezbolaha u Bejrutu, dolini Beka i u južnom Libanu.

Najmanje 16 poginulih u izraelskom napadu na Zapadnoj obali. Prethodnog dana IDF je u više navrata bombardovao Bejrut i južni deo Libana.

Libanska grupa Hezbolah javila je da je salvom raketa gađala izraelsku vojnu industriju u zalivu Haifa.

Izraelski borbeni avioni su napali obaveštajne i komunikacione lokacije Hezbolaha u Bejrutu, saopštila je izraelska vojska.

IDF poziva stanovnike više od 20 gradova u južnom Libanu da odmah napuste svoje domove, jer je nastavila sa napadima na Hezbolah.

Vojni oficir IDF-a poginuo je u borbama na jugu Libana, saopštile su izraelske odbrambene snage.

Iran je uputio poruku SAD preko Katara u kojoj je povodom rastućih regionalnih tenzija naveo da je faza jednostranog uzdržavanja završena, naveo je iranski izvor za Al Džazira.

Palestinska uprava za vode saopštila je da su sektori vodosnabdevanja i kanalizacije u Pojasu Gaze pretrpeli značajnu štetu u poslednjih gotovo godinu dana izraelskih napada na enklavu, pri čemu je preko 85 odsto vodovodnih i kanalizacionih objekata potpuno ili delimično prestalo sa radom.

Zapadne zemlje načinile su hitne planove o evakuaciji svojih građana iz Libana nakon dramatične eskalacije sukoba između Izraela i libanskog oružanog pokreta Hezbolah, kao i iranskog raketnog napada na Izrael.

Eskalacija sukoba na Bliskom istoku mogla bi da proizvede značajne ekonomske posledice po regionalnu i globalnu ekonomiju, dok bi cene roba ostale ispod maksimuma iz prošle godine, saopšteno je iz MMF-a.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи