Pripreme za vaskršnju trpezu u Leskovcu
Neradni petak Leskovčani koriste da se dobro pripreme za prazničnu uvaskršnju trpezu. Prodavnice i pijace, koje i danas rade, dobro su snabdevene. Iako je Leskovac grad roštilja, ovih dana pečenje je mnogo traženije.
Gužve na pijacama gužve u prodavnicama. Leskovčani koriste neradni petak da se dobro pripreme i kupe sve što im je potrebno za uskršnju trpezu. Prodaje se sve, nestašice jaja ove godine nije bilo ali u najvećem leskovačkom marketu već danima ne primaju porudžbine za praseće i jagnjeće pečenje. Malo čudno ali pečenje je danas u Leskovcu traženija roba od roštilj mesa.
Pečenjara radi neprekidno, u tri smene, kaže Dragan Živanović:
"Maksimalno smo izašli u susret svim potrošačima, ne samo u našem gradu, da ne ostanu bez pečenja. Iako je Leskovac grad roštilja, ovog puta mnogo više traže pečenje."
Na najvećoj leskovačkoj zelenoj pijaci ponuda je izuzetna, a cene zadovoljavajuće. Povrća ima u izobilju, a pojavile su se i jagode.
Nisu visoke cene, kaže jedan Leskovčanin: "Nedavno sam bio na beogradskim pijacama, ovde je ipak podnošljivije."
Pijačni dan u Leskovcu je subota, pa se i sutra ovde očekuje veliki broj kupaca. Sve trgovine u subotu takođe rade normalno, a neke rade skraćeno i na sam dan Uskrsa, zbog čega je u nekim delovima grada pokrenuta i peticija da te prodavnice potrošači bojkotuju u nedelju.
Skare će se po tradiciji paliti na obližnjim izletištima za Prvi maj, samo da ne bude kiše.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар