Sanader ponovo u Remetincu

Bivši hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Ivo Sanader uhapšen je u svojoj kući i sproveden u zatvor Remetinec nakon što mu je Vrhovni sud povećao kaznu u aferi "Planinska". Sanader odbacuje presudu i ističe da će dokazati svoju nevinost.

Vrhovni sud je Sanaderu ranije danas posle trodnevnog razmatranje žalbi na prvostepenu presudu u aferi "Planinska", kojom je zbog primanja i davanja mita bio osuđen na četiri i po godine zatvora i povraćaj 15 miliona kuna, povećao kaznu na šest godina.

Njega u zatvoru, kako prenosi Hina, očekuje uobičajena kažnjenička procedura, od sigurnosne provere i pregleda lekara do smeštaja.

Sanader je priveden u takozvani obligatorni istražni zatvor nakon što je policija popodne od zagrebačkog Županijskog suda dobila nalog za njegovo privođenje.

Policija je uhapsila Sanadera u njegovoj kući u Zagrebu i sprovela ga u Remetinec.

Sanader je nakon presude Vrhovnog suda istakao da je spreman na sve i da će dokazati svoju nevinost. 

"Nema dokaza. Ovo je smešno, presuda je trebala pasti. Ovo je još jedna predstava. Tu su moji advokati, ako dođu po mene, ja idem", rekao je Sanader ispred svoje kuće pre dolaska policije.

Pored bivšeg premijera, u aferi "Planinska" nepravosnažno je osuđen Mladen Mlinarević za kojeg je utvrđeno da je izradio uvećanu procenu vrednosti nekretnine.

Takođe, osuđen je i Stjepan Fiolić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, čiju je zgradu u Planinskoj ulici kupilo ministarstvo regionalnog razvoja na čijem je čelu bio Petar Čobanković.

Fiolić je na prvom suđenju priznao da je Sanaderu u njegovu vilu odneo deset miliona kuna (1.300.000 evra) i milion evra u kartonskoj kutiji za hrenovke, prenela je Hina. Posle priznanja krivice, osuđen je na društveno koristan rad.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару