Читај ми!

Dijalog vlasti i opozicije na RTS: Tadić i Orlić o ključnim porukama u kampanji

U poslednjem međustranačkom dijalogu na RTS-u, pred izbore 3. aprila, o ključnim porukama u izbornoj kampanji, ali i o uticaju krize u Ukrajini na Srbiju, razgovarali su Vladimir Orlić sa liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" i Boris Tadić, sa liste "Boris Tadić - Ajmo ljudi".

Vladimir Orlić i Boris Tadić sumirali su utiske iz izborne kampanje, izneli stavove o posledicama rata u Ukrajini, ali i polemisali o tome šta je urađeno za vreme čije vlasti.

Boris Tadić je ukazao da u izbornoj kampanji nije imao priliku "na provladinim, a ni na opozicionim medijima" da iznese političku kampanju u punom obimu,  ali kaže da se ne žali,  jer nije ni očekivao bolji tretaman.

Tadić navodi da su u svakom slučaju izneli aspekte svoje politike, kao što je novi ekonomski dogovor koji je napisao njihov kandidat za premijera Goran Radosavljević, u kojem ima važnih aspekata vezanih za zdravstvo i rešenja problema kladionica i izvršitelja.

Što se tiče krize u Ukrajini, ukazao je da je godinama bio predsednik države i da je vodio sve aspekte bezbednosne politike i da ima priličan nivo znanja.

"Govorio sam da će Ukrajina, svakako, kao kriza imati sekvence na prostoru Zapadnog Balkana. Kao što vidimo, na Južnom Kavkazu se ovog trenutka vode vojne operacije i bilo bi strašno ukoliko bi se ta ratna infekcija proširila i na ovaj prostor", ocenio je Tadić.

Naglasio je da će kriza u Ukrajini ostaviti ogromne posledice na svetsku ekonomiju, jer su i Ukrajina i Rusija ogromni proizvođači žitarica.

"Mislim da ćemo svi zajedno imati ozbiljne probleme i da će biti neophodno praviti nacionalni konsenzus oko odluka koje ćemo morati donositi u budućnosti kako bismo ne samo nahranili narod, nego i rešavali ekonomske probleme koji će sigurno uslediti kao posledica ovog rata", smatra Tadić.

Orlić: Suštinsko liderstvo 

Vladimir Orlić je istakao da su u kampanji govorili i o tome da je jako važan trenutak u kojem se nalazimo i da su, zbog toga što postoji tako velika kriza, i izazovi veliki, ne samo za jednu malu Srbiju nego i za ceo svet.

Istakao je da je od suštinskog značaja to što, kako je rekao, danas imamo stabilno liderstvo i na čelu države ljude koji su u stanju da se nose sa ovom situacijom.

"Kao što vidite, onaj mir i stabilnost u svetu se ne podrazumevaju, mora svako da ih brani. Mi smo pokazali da sve to u ovim danima i nedeljama iza nas umemo da radimo i to je najvažnija stvar koja kvalifikuje Aleksandra Vučića i ljude koji predstavljaju njegovu politiku za naredni mandat", istakao je Orlić.

Naglasio je i da su vodili pozitivnu izbornu kampanju i da su u njoj govorili o postignutim rezultatima i konkretnim delima - izgrađenim putevima, investicijama u preko 250 mesta u Srbiji, fabrikama koje je lično otvorio predsednik Aleksandar Vučić.

Istakao je da je jako dobro što Srbija nema tih problema koji postoje u Evropi kada je snabdevenost u pitanju, kao i da to moramo da sačuvamo.

"Vreme naše i vaše"

Boris Tadić je naglasio da ne može da se poredi, kako je rekao Orliću, "vreme naše i vaše" u prisutnosti opozicije na medijima a posebno da se ne govori o akumuluaciji prisutnosti SNS u svim medijima prethodnih godina.

Podsetio je da je 2012. godine imao potpuno isto vreme s Tomislavom Nikolićem na RTS-u, što je, kako kaže, sada nezamislivo.

Tadić je rekao i da su 70 odsto puteva oni izgradili i da se mora reći šta je fer, kao i da društvo ne može da napreduje ukoliko se ne priznaju dela prethodne vlade.

Orlić je replicirao Tadiću pitanjem - koliko se procenata ljudi u njegovo vreme vozilo tim putevima i mostovima i istovremeno odgovorio da je to tačno nula procenata, jer ih nisu završili.

"Katastrofalno je teško da se porede realni rezultati vašeg vremena sa ovim današnjim", rekao je Orlić Tadiću.

Celo gostovanje Borisa Tadića i Vladimira Orlića u Jutarnjem programu RTS-a pogledajte u video-snimku na početku teksta.

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару