Читај ми!

Завршна конвенција коалиције "Ајмо људи": Ако одустанете од политике, одустајете од људи

Носилац парламентарне листе коалиције "Ајмо људи" Борис Тадић изјавио је, на завршној конвенцији у Београду, да су људи и енергија у средишту пажње коалиције и позвао сваког човека да им се придружи.

Професор Горан Радосављевић, кандидат за премијера коалиције "Ајмо људи", рекао је на завршној конвенцији да је 2000. године преузета држава у рушевинама, а за 20 година је подигнут БДП осам пута, изграђене су институције, враћена је отета стара девизна штедња, враћене су пензије и плате и што је најважније, враћено је достојанство грађана Србије.

"Зарада у Србији за 10 година је порасла за 1,7 одсто, јавни дуг је више него дуплиран, институција више нема, задужујемо се помахнитало. Дотакли смо једно од дна са чињеницом да је у марту минимална зарада била друга најнижа у Европи, одмах после Албаније", рекао је Радосављевић, саопштила је коалиција "Ајмо људи".

Истакао је да коалиција "Ајмо људи" предлаже промене економског и друштвеног тока, повећање БДП-а и просечне зараде, као и поновну изградњу институција и реформу здравства и образовања.

"Ајмо људи, да Србија буде земља у којој људи могу да раде, зараде и желе да живе", подвукао је Радосављевић и позвао грађане да на изборима подрже ову коалицију, јер, како је навео, "потребно је много малих победа, док не стигнемо до коначне када ћемо у потпуности мењати друштво и Србију".

Кандидат за одборника Скупштине града Београда, пулмолог и лидер покрета "Сви наши људи", Дејан Жујовић је истакао да га често питају шта му треба у животу бављење политиком и објаснио: "Вечерас сам овде зато што је то моја судбина. Дани, месеци, године, борбе и размишљања су ме довели код вас у коалицију. У недељу ћемо урадити оно за шта смо судбински предодређени".

Носилац листе за београдске изборе и кошаркашки тренер Душко Вујошевић је рекао да ова власт мора да се мења на свим нивоима.

"Ово што се дешава у Београду, ови перформанси са џаковима ме подсећају на 2012. годину, када су такве џакове наводно крадених гласова донели из Панчева. Тако се власт успоставила, а сада би истим методама и да опстаје", подвукао је Вујошевић.

Вујошевић тврди да према неким проценама у Београду има "160 хиљада фантомских гласова". "То говори у страху ове власти и објективне опасности у којој се они налазе. Власт треба да се мења је аксиом - разлог за то више не треба да се образлаже", рекао је Вујошевић.

Председник СДС-а, бивши председник Републике и носилац парламентарне листе коалиције "Ајмо људи" Борис Тадић, подвукао је да су људи и енергија у средишту пажње коалиције и позвао сваког човека да им се придружи.

"Ми смо листа људи, ми смо политичка листа, али изнад свега ми смо људска листа. Ја од борбе никада не могу да одустанем, јер величина борбе одлучује величину човека. Ако одустанете од политике, одустајете од људи. Борба за људе и вредности је непрекидна и ваша мисија је потпуна само ако се увек и стално борите за људе. Ми смо они који никада, али баш никада неће одустати", истакао је Тадић.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво