Читај ми!

Тепић: У недељу нека буде свечани дан, да се грађани никада више не плаше власти

У Београду је одржана завршна конвенција листе "Мариника Тепић - Уједињени за победу Србије". Тепићева је поручила да у недељу треба буде свечани дан и да се грађани никада више не плаше власти већ власт грађана.

Носилац парламентарне листе "Уједињени за победу Србије" Мариника Тепић се прва обратила на завршној конвенцији у Београду. 

"У недељу трећег априла нека за све нас буде свечани дан да без страха и подигнуте главе, руку под руку са најближима гласате, не само да сменимо ову власт него и да свака наредна буде смењива и да се грађани никада више не плаше власти већ власт грађана", изјавила је Мариника Тепић.

Навела је како им грађани пишу поруке да "плашимо људе, како неког желимо да пребијемо, а заправо су се уплашили као мишеви".

"И треба да нас се плаше због свих непочинстава зато што овде влада мафија партија и братија. Док траје овај скуп десеторо људи је напустило ову земљу. На десет минута оде један. Већинска Србија не жели Вучића, не жели Весића, не жели Шапића. Замислите какви проблеми и пропаст стиже ако не сменимо оне који су проћердали наш новац и имовину, отерали младе. Подржите листу број 5 и Здравка Поноша ког ћемо се сви поносити", рекла је Тепићева.

Позвала је Београђане да у недељу гласају за професора Јанковића под редним бројем 5.

"Хоћемо ли да завршимо са овим злом у недељу? Много смо урадили у претходне две године, показали како су разлупали Србију. Не може само да се уђе да се руши туђе, а Београд је град свих нас који га волимо, зато вас позивам да гласате за професора Владету Јанковића" рекла је Тепић. 

Јанковић: После избора сваки грађанин ће знати исто колико и градоначелник

Носилац листе за Београд Владета Јанковић изјавио је да после избора за градоначелника обећава "да ће сваки грађанин знати исто колико и градоначелник и ништа мање од тога".

Јанковић је рекао "да је друга ствар коју треба поправити живот у лажи, о изобиљу, о неиспуњеним обећањима, то је доста и онима који су приморани да верују, а у Београду ћемо учинити да управљање буде транспарентно".

"Још нам је остало 62 сата до тренутка када почињемо да одлучујемо о својој судбини. Kампања је била неравнопрана, а о томе сведоче подаци пред којима памет стаје, а то је да је СНС само на телевизију потрошио четири милиона евра, што је три пута више него сви ми остали заједно. Они се шире у удобности, не кисну на трговима као ми, довози их на стотине аутобуса, плаћене обожаватеље, али један од вас овде вреди као њихових 20" рекао је Јанковић.

Јанковић је рекао да ће се забранити градња на Макишу, да је важније направити канализацију у Борчи него лицкати Београд на води и да је то редослед приоритета који ће се поштовати.

"Стрепе они који нису чланови Српске напредне странке, то морамо искоренити и то тако што људима будимо веру у напредак и будућност и то тако што ћемо у недељу дати свој глас за опозиционе странке и против режима Александра Вучића" рекао је Јанковић.

"Трећа ствар је да исправимо неправду и да стручни људи замене неспособне улизице" изјавио је Јанковић.

Ђилас: Србија није мржња 

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да ће са поносом рећи да су патриоте и да неће никад мрзети прве комшије.

"Србија није мржња. Србија није лоповлук, незнање, лаж, бахатост и издаја. Србија је све супротно од тога. Србија је љубав. Србија је љубазност. Србија је памет и поштење. Србија су добри људи. Србија је то да чувамо себе и своје. Да чувамо наше реке, наш ваздух, нашу земљу, нашу економију. А развијање домаће економије, то је патриотизам" рекао је Ђилас.

Драган Ђилас рекао је да нико није натеран нити купљен, а ни уплашен да дође на тај скуп, као и да је то разлог због ког ће се победити као и то што ће "бака Милка од 107 година изаћи на гласање".

"И то ће да победи! Победиће људи као што сте ви! Победићемо уједињени за победу Београда, уједињени за победу Србије! Србија је наша земља. Једина земља коју имамо", навео је Ђилас.

Рекао је да нас "годинама једни убеђују да смо небески народ, а други да смо криви за све", а "да би Србија напредовала, мора да изађе из те замке у којој се налази деценијама".

"Ми смо људи који се не одричу традиције, а који су окренути будућности и развоју", закључио је Ђилас.

Алексић: Србија се ујединила за истину, против лажи и безакоња 

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да се Србија "ујединила за истину, а против лажи и безакоња" и да су избори у недељу, 3. априла, велика прилика да се изграде институције, зауставе корупција и криминал, а одговорни пошаљу у судове и у затвор.

"О томе какви људи управљају Србијом последњих десет година најбоље говори чињеница да је председник СНС-а Александар Вучић први српски лидер после балканских ратова који није био у стању да организује изборе на Kосову и Метохији, али је зато 2014. године успешно натерао грађане Србије да учествују на изборима које је организовала приштинска власт, те да седну у фотеље владе у Приштини", додао је Алексић.

Навео је да "имамо прилику да успоставимо државу која ће улагати у наше младе, лекаре, професоре, предузетнике и пољопривреднике, а извршитељима одузети овлашћења како не би могли да остављају без крова над главом самохране мајке и пензионере".

"Људи са листе Уједињени за победу Србије стоје пред вама и позивају вас да уједињени победимо за Србију и будућност", навео је Алексић.

Марија Лукић: Постоји само једна Србија коју морамо да бранимо 

Присутнима се обратила и нестраначка кандидаткиња за народну посланицу Марија Лукић која је рекла да је веровала у победу када се борила против локалног моћника и победу је извојевала, а да данас верује у Србију, али да у то морају сви веровати.

"Нисам стала јер ме се тиче. Ако самохрана мајка испред мене на каси купује најефтинију паштету и јогурт пред истеком рока, тиче ме се. Тиче ме се јер ако нема правде за све нема је ни за кога од нас. Ако нема правде за Александра Обрадовића, за Станику Глигоријевић, за Милана Јовановића, онда нема правде за све".

Лукић је рекла да не постоји "крезуба и буржујска Србија већ само једна Србија коју морамо да бранимо".

Лутовац: Србију морамо да вратимо у оквире здравог разума 

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да морамо "Србију да вратимо у оквире здравог разума, да уведемо ред у државу, правду у друштво, одговорност у политику и толеранцију у политичку културу".

"Генерал Де Гол је између два круга председничких избора 1965. дошао до компромитујућих фотографија свог младог противкадината Митерана. Он је рекао да неће то да користи јер је Митеран млад политичар који ће требати Француској, Де Гол је дао оставку касније из моралних разлога. Да ли можете да замислите да Вучић уради овако нешто? Не. Да ли можете генерала Поноша? Ни не морате, он је током кампање ово већ делима показао" рекао је Лутовац.

Чупић: Србијо, изоштрите своју пажњу 3. априла 

Професор Чедомир Чупић рекао је да су три разлога зашто подржава "најбољу опозицију".

"Оно што су рекли то су и урадили, бојкотовали су, били су одговорни и предвидиви. Први разлог је зато што је то група људи која ће се бавити јавним, општим интересом наредне четири године. Они су та гаранција. Препознао сам да имају страст за општу ствар и меру када доносе одлуке" рекао је Чупић.

Чупић је рекао да је други разлог то "што су ови људи гаранција да ће обновити институције, јер ако институције функционишу онда и држава функционише, а посебно правосудне".

"Трећи разлог јесте да су ови људи гаранција да ће почети обрачун за криминалом и корупцијом. У корупцији нема правде, она служи да људе претвори и мишеве" рекао је Чупић.

"Београђани, Србијо изоштрите своју пажњу и 3. априла заокружите професора Јанковића, Маринику Тепић број 5, и на крају једну 4, генерала Поноша који ће се придржавати Устава и закона" закључио је Чупић.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво