Читај ми!

Dačić: Reforme ne smeju da "pojedu" ljude

Koalicija SPS-PUPS-JS je za promene i reforme ali ne one koje će da "pojedu" ljude, rekao je Ivica Dačić. Vojvodini su potrebni izbori, ali u narednom periodu i predsednički izbori, rekao je lider SPS-a u Novom Sadu.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je sa predizbornog mitinga koalicije SPS-PUPS-JS da oni jesu za promene i reforme ali ne one koje će da "pojedu" ljude i da su Vojvodini potrebni izbori, ali u narednom periodu i predsednički izbori.

Dačić je obraćajući se okupljenima u novosadskom "Spensu" rekao da se u Srbiji sve promenilo, da su stoga potrebni izbori i na nivou Vojvodine kao i lokalni, ali kako je rekao ne sada ali u narednom periodu i predsednički izbori.

Napomenuo je da se reforme moraju sprovesti i to na takav način da Srbiju uvedu u Evropsku uniju, a da "ne unište ovaj narod", naglašivši da koalicija na čijem je čelu neće dozvoliti da "reforme budu ubijanje Srbije".

"Nisam došao ovde da lažem Srbiju i da nekog molim za glas. Došao sam da vas pozovem da podržite politiku koju smo vodili, kako bi Srbija opet bila uvažena u svetu", kazao je lider socijalista, navodeći da se svugde u svetu o Srbiji govori na najlepši mogući način "osim u samoj Srbiji".

Dačić je rekao da se svi poznaju već 20 godina, da je teško da će neko za vreme ove izborne kampanje promeniti mišljenje i da se zna ko je gde i šta bio i za vreme sankcija i bombardovanja, podvukavši da je tada sve u Srbiji radilo, a da je posle 5. oktobra otpušteno 800.000 radnika.

Istakao je da nije problem što je došao 5. oktobar, "jer svaka vlast mora da padne", ali je problem što su neki kao uzor postavili tranziciju, a ne čoveka.

Prema njegovim rečima, studenti su bili za promene 5. oktobra a ostali su bez prava na školovanje, njihovi roditelji podržali su decu i ostali bez posla, a penzioneri unuke i dobili to da su penzije dovedene skoro na nivo statističke greške.

"Ne plašimo se izbora, već se plašim za Srbije šta će se desiti ukoliko dođe do nekih tekstonskih poremećaja, ne u smislu ko će vršiti vlast", rekao je lider socijalista i pozvao građane Srbije da dobro slušaju ko šta priča u kampanji.

Koalicija SPS-PUPS-JS, prema njegovim rečima, uvek je imala "konstantan odnos prema Vojvodini", uvek je bila za "autonomiju Vojvodine u Srbiji, a ne protiv Srbije" i uvek će biti ponosna na Vojvodinu koja je deo Srbije.

Dačić je pozvao građane da na izborima 16. marta glasaju za budućnost i sigurnost svoju i svoje dece, ocenivši da je koalicija okupljena oko socijalista svakog dana koji je bila na vlasti imala neki test i da je taj test položila, te da je svoje programske ciljeve realizovala u praksi, istakavsi da u toj koaliciji nije bilo svađa niti deljenja.

Poručio je da će SPS-PUPS-JS nastaviti da radi na tome da oni koji rade zarađuju još više, da oni koji su nezaposleni dobiju posao, a da penzioneri imaju sigurne penzije.

"Glasajte za politiku koja je vratila ugled Srbiji u svetu", rekao je Dačić, poručivši da Srbija mora da ide ka EU i da "laže svako ko drukčije kaže".

"Idemo prema EU, ali smo verni i svojoj braći koja nas podržavaju", rekao je Dačić.

Dačić, podsetivši da je lično potpisao Briselski sporazum, ali da je takođe, otvorio "Južni tok" i potpisao sporazum sa Kinom, jer, kako je rekao, "Srbija mora da sarađuje sa svima".

Prema njegovim rečima, neke stranke koje su bile za nezavisnost Kosova sada prigovaraju da je Albancima dato previše, na šta im on odgovara da je "od rođenja nacionalista", ali da "nije samoubica" i da "neće da vodi narod da bije glavom o zid".

Dačić je na kraju pozvao prisutne da "glasaju za politiku koja je vratila ugled Srbiji u svetu".

Na predizbornom skupu u Novom Sadu okupljenima se obratio lider Jedistvene Srbije Dragan Marković Palma je rekao da ta koalicija ima šta da ponudi i da je on lično pronašao dva velika kupca poljoprivrednih proizvoda koji će, kako je kazao, kupiti sve što "poljoprivredni proizvođači proizvedu u Vojvodini i Srbiji".

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić je rekao da "ovo i nisu neki izbori", već da se radi o samo maloj pauzi, posle koje će "igrači istrčati na teren".

"Koalicija SPS-PUPS-JS postoji sedam godina, možda i zato što mi nismo kumovi, i građani Srbije dobro znaju za šta daju svoj glas kada glasaju za nas", rekao je Krkobabić.

Potpredsednik SPS-a i predsednik vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović je rekao da nije tajna da koalicija na čelu SPS-om ima nameru da pobedi na martovskim izborima, ali da pobedi i na izborima u Vojvodini kada budu raspisani.

"Kažu ovo je utakmica za drugo mesto. Nema utakmica koje se igraju za drugo mesto, ovo je utakmica za prvo mesto i u toj utakmici mi ćemo pobediti", rekao je Bajatović, istakavši da je u Srbiji neophodno restruktuiranje javnih preduzeća jer je "nenormalno da preduzeća koja imaju monopol posluju sa gubitkom".

Skup je počeo intoniranjem državne himne a okupljeni nose srpske i stranačke zastave.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару