Читај ми!

Počinju probe za grejnu sezonu – građani treba da se obrate Beogradskim elektranama ako u stanu primete curenje

U Beogradu će ove sezone grejanje biti skuplje 8,92 odsto, a toplane se pripremaju za početak funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja. Na tople radijatore u domaćinstvima čekaćemo do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona. Do tada, svaka od 60 toplana u Srbiji imaće zadatak da sistem osposobi za normalan rad. Direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić kaže da građani treba da provere da li ima curenja na radijatorima ili cevima, i da se obrate Beogradskim elektranama da poprave kvarove.

Funkcionalne probe za grejnu sezonu će u Beogradu početi sutra, 1. oktobra, i trajaće do 9. oktobra, najavljuje direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić.

Vukić objašnjava da će probe krenuti prvo na Konjarniku i u Mladenovcu, a zatim na Miljakovcu.

"U tom periodu ćemo naš sistem staviti u funkciju u potpunosti, osim grejanja. Dakle, to neki još nazivaju hladne probe", kaže Vukić.

Objašnjava da će tada proveravati da li rade pumpe i motori kao i druge komponente.

"Dakle, da vidimo kakav je sistem pod pritiskom", precizira Vukić.

Kaže da je sistem Beogradskih elektrana specifičan, da miruje šest meseci pre nego što opet bude ubačen u pogon.

"Zato Beogradske elektrane počinju s tim funkcionalnim probama. Da vidimo da li negde, pre svega u stanovima, ima nekih curenja", rekao je direktor JKP Beogradske elektrane.

Plan funkcionalnih proba tokom kojih se prijavljuju kvarovi

Plan proba funkcionalnih toplana objavljen je kako bi građani mogli da provere da li ima nekih curenja, rekao je Vanja Vukić.

"Ukoliko postoje curenje u njihovim stanovima, pozivam građana da se obrate Beogradskim elektranama kako bismo mi izašli na vreme i popravili te kvarove koji postoje", ističe gost RTS-a.

Kaže da se spremaju da 15. oktobra, kada počne grejna sezona, sve bude spremno.

Grejanje poskupelo

U Beogradu će ove sezone grejanje biti skuplje 8,92 odsto.

"To je nekih 11 dinara po kvadratnom metru stana ili, recimo, za jedan stan od 60 kvadrata, to je nekih 700 dinara", kaže Vukić.

Ističe da Vlada ima metodologiju na osnovu kojih se formira cena grejanja.

"Fiksni deo se odnosi na održavanje sistema, cevi, mreža i tako dalje, a varijabilni deo se odnosi na energente, vodu, gas, struju", kaže direktor JKP Beogradske elektrane.

Razgovor Bojane Marković i Vanje Vukića, direktora JKP Beogradske elektrane pogledajte u celosti u videu na početku teksta...

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи