Читај ми!

Gastronomad

Marokanski tažin

Marokanska kuhinja pre svega je mešavina berberskih, arapskih i francuskih uticaja. Po bogatstvu i raznolikosti ova kuhinja spada u sam vrh svetske gastronomije.

Ono što je čini specifičnom nije samo upotreba svežih namirnica, nego i njihova kombinacija. U slana jela, ali i u jela od mesa, često se dodaje suvo ili sveže voće. Začini su veoma važni za tradicionalna marokanska jela, a pre svih kumin, kurkuma, korijander, đumbir, šafran, komorač, lovor i paprika.

Tažin je jelo nazvano po posudi u kojoj se kuva. Zove se još marak ili marka i jedno je od najpopularnijih u Maroku, Alžiru, Tunisu i Libiji. Naš gastronomad Nikola Vučković priprema marokanski tažin sa harisa sosom. Prijatno gledanje!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом