Читај ми!

Jutarnji program

Počinje mala matura. Osmaci polažu testove iz srpskog i maternjeg jezika. Bićemo sa đacima i pre i posle ispita.

U Srbiju je počeo novi toplotni talas. Kažu biće temperatura iznad 35 stepeni. Šta još treba da znamo o tome kako će izgledati narednih nedelju dana? Sa nama će biti meteorolog Slobodan Sovilj.

Jeste vreme matura, polaganja prijemnih na fakultetima i studentskog roka, ali je počelo i vreme putovanja. O tome koja su pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo ako krećemo na put, šta treba da znaju mladi vozači i kako izgledaju prvi dani primene zakona o obaveznim nalepnicama na trotinetima, govoriće Damir Okanović.

Koliko nas koštaju povrede na koje ne obraćano pažnju – uganuće, iščašenje, bolni udarci u ruku ili nogu? Šta znači kada nam lekar kaže: imate artozu?

Mbape za Ronalda, Belinger za Krosa, a za Tadića tražim dve sličice jer je mozak tima a i volim napadače! Kako u Beogradu izgleda menjaža sličica?

Do kraja godine, planira se otvaranje učionica budućnosti u još 13 srednjih škola različitih profila. Ko sve može da se prijavi na konkurs?

Da li u vreme fudbalske groznice postoje dva pola? I, da li se po godinama održavanja velikih sportskih događaja, kao što su Svetska i Evropska fudbalska prvenstva i Olimpijske igre, sećamo i nama nekih bitnih trenutaka u životu? O tome govorimo posle 9 sati.

Biolozi istraživači prvi put u Srbiji postavljaju GPS lokatore na ženke barske kornjače da bi zaštitili ovu ugroženu vrstu i potrebna im je pomoć. Lokatori će biti postavljeni na oklop kornjača u Specijalnom rezervatu prirode "Kraljevac", imaćemo direktno uključenje iz prirodnog staništa barskih kornjača.

Učenici Dvanaeste beogradske gimnazije, zajedno sa vršnjacima iz Italije, Španije i Turske bili su u Katanji u kojoj su u okviru IT Arhimed škole učili, družili se i upoznali znamenitosti grada i ostrva. Pričaće nam o tome kako je bilo.

U četvrtak, 20. juna u Aranđelovcu je koncert "Iz veka u vek", povodom 100 godina Radio Beograda. O tome govorimo posle 10.

Lekovite biljke se obično beru u punoj snazi i suše da bismo ih imali na raspolaganju čitave godine. Međutim, neke biljke gube svoja lekovita svojstva sušenjem ili ih je nemoguće osušiti. Koje biljke treba koristiti samo u svežem stanju otkrivamo u našoj stalnoj rubrici utorkom "Tajna bilja".

Prepoznatljiv vokal i zanimljivi spotovi i ovoga puta prate nove pesme Željka Vasića. O tome pri kraju emisije.

urednik Dušica Tasić
voditelj Bojana Marković

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару